14
Haziran
2024
Cuma
EĞİTİM

Öğrenci taşıyan araçların denetimleri yapıldı

Konya'nın Bozkır İlçesi'nde, 2005-2006 eğitim öğretim yılında ilköğretim okullarına öğrenci taşıyan araçların denetimleri yapıldı.

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Amirliği yetkilileri, taşımalı ilköğretim kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarının, "Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği", "Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik", "Karayolları Trafik Kanunu ve Yönetmeliği", "Okul Servis Araçları Yönetmeliği", "İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeler ve emirler" ile "Taşıma Sözleşmesi Hükümleri" doğrultusunda denetlendiğini ve denetimlerin bundan sonra da sürekli olarak yapılacağını belirtti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakan Mertli, 2005-2006 eğitim öğretim yılında 8 taşıma merkezi ilköğretim okuluna 41 yerleşim yerinden 870 öğrenci taşınacağını belirterek, "Bu öğrencilere öğle yemeği verilmektedir. Taşımalı ilköğretim kapsamında taşınan öğrencilerin yollarda güvenli bir şekilde gidip gelmelerini sağlamak için yapılan denetimlere bundan sonra da devam edilecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2005 Perşembe 13:36:35
Güncelleme :26 Kasım 2005 Cumartesi 17:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?