23
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Yerli malı Türk'ün malı, herkes onu kullanmalı

Öğrencileri tutumlu davranmaya ve Türk mallarını kullanmaya alıştırıp milli kalkınmamıza katkıda bulunmalarını sağlamak, fertlerin ve toplumun refahını mutluluğunu artırıcı alanlarda en etkili, en verimli yatırım yapma bilincini ve gücünü kazandırmak amacı ile her yıl 12-18 Aralık günleri arasında okullarımızda kutlanan 'Tutum,Yatırım ve Türk Malları Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bir etkinlik düzenlendi.

12-18 Aralık tarihleri arasında okullarda kutlanan 'Tutum,Yatırım ve Türk Malları Haftası' etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Belediye Başkanı M.Akif ÜLKER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Karadoğan, Garnizon Komutan Vekili Murat Erten ile bazı daire amirleri katıldı.
Programın açılışında öğrencilere hitaben kısa bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, "Çocuklar, giysilerinizi, yiyeceklerinizi, ders araç gereçlerinizi ve her türlü eşyanızı çarçur etmeden kullanın. Alacağımız her şeyi ihtiyacımız kadar alalım, ihtiyacımız fazlası hiçbir şey almayalım. Çünkü, ihtiyaç fazlası olarak alınanlar boşa gider. Bugünün yarını olduğunu da düşünerek tutumlu olalım, tasarruf edelim. Atalarımız ne güzel söylemiş. Sakla samanı gelir zamanı.Tutumlu olmanın, dışarıya birçok şey satmanın bir yolu da sağlam, temiz ve kaliteli mal üretmektir. Bunu başaramazsak her şeyimizi dışarıdan almak durumunda kalır,kalkınamayız. Bunun sonucunda da paramız dışarıya gider, kalkınamayız" dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemi ile ilgili okuduğu şiirlerin ve yapılan konuşmaların ardından; misafirlere okul idaresi ve öğrenciler tarafından hazırlanan pasta ve meyve ikramında bulunuldu.


Hakan MERTLİ-Kenthaber-Bozkır
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2005 Pazar 12:31:48
Güncelleme :24 Aralık 2005 Cumartesi 18:10:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?