18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Taşımalı eğitim toplantısı

Konya'nın Bozkır İlçesi'nde taşımalı ilköğretim kapsamında öğrenci taşımacılığı yapan araç sahipleri, sürücüleri ve taşıma merkezi ilköğretim okulu müdürleri ile toplantı yapıldı.

Atatürk İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakan Mertli, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği yetkilileri, okul servis aracı sahipleri ve sürücüleri ile taşıma merkezi ilköğretim okulu müdürleri katıldı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu, Araçların İmal Tadil ve Montajı Hakkındaki Yönetmelik ile Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği hakkında araç sahipleri ve sürücülerine bilgiler verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hakan Mertli, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında taşımalı ilköğretim kapsamında 8 taşıma merkezi ilköğretim okuluna 41 yerleşim biriminden toplam 870 öğrencinin taşındığını belirterek, taşınan öğrencilere öğle yemeği verildiğini, diğer ihtiyaçlarının da karşılanmaya çalışıldığını söyledi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği yetkilileri ise, servis araç sahiplerinin ve sürücülerinin can taşıdıklarını unutmamaları gerektiğini belirterek, trafik kurallarına uyulmasını istedi. Yetkililer, servis araçlarının hem ayda bir periyodik hem de habersiz olarak denetleneceğini ve kurallara uymayanlar hakkında gerekli cezai müeyyidelerin uygulanacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 13:54:49
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 14:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?