24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çöp ev 3. kez boşaltıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, daha önce 2 kez boşalttığı bir çöp evi, vatandaşların şikayeti üzerine 3. kez boşalttı.

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yenice Mahallesi'nde bulunan H.A'ya ait çöp evi, mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine emniyet güçlerinin nezaretinde boşalttı. Evden 2 çöp kamyonu dolusu çöp eşyası çıktı. Çöp evi 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. Maddesi'ne göre boşalttıklarını belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, "Kısa bir süre önce yürürlülüğe giren bu yasadaki 'Genel sağlığın korunması' maddesine istinaden bu evi boşalttık. Ev sahibine de 100 YTL ceza kestik. Çevresinde bu tür çöp ev bulunan vatandaşlarımız Zabıta Müdürlüğümüze Alo 153 ve 3502540 nolu telefonlardan şikayetlerini iletebilir" dedi.

Evde çöp toplama alışkanlığının psikolojik bir rahatsızlık olduğunu ifade eden Kırmızıtaş, "Bu evi daha önce de 2 kez boşaltmıştık. Ama tüm uyarılara rağmen bu vatandaşımız ikametgahını yine çöp ev haline getirerek çevresini rahatsız etmiştir" şeklinde konuştu.

Bu yıl içinde 4 adet çöp evi boşalttıklarını hatırlatan Kırmızıtaş, çevreyi rahatsız eden bu tür davranışlara kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2005 Çarşamba 17:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?