16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Köpeklere kışlık kulübe

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi, Başıboş Hayvanları Koruma ve Barındırma Merkezi'ndeki hayvanların kışı üşümeden geçirmeleri için ahşap kulübeler yaptırdı.

1994 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Meram, Selçuklu ve Karatay belediyelerinin katkılarıyla kurulan Başıboş Hayvanları Koruma ve Barındırma Merkezi, bu alanda, Türkiye'de ilk olma özelliğini taşıyor. Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü, hayvan barındırma merkezine Konya Büyükşehir, Meram, Selçuklu ve Karatay belediyeleri tarafından her ay 15 ton kuru mama gönderildiğini belirterek, kuduz ve parazit aşılarının yanı sıra tedavi giderlerinin de karşılandığını söyledi.

Buradaki hayvanların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Börü, "Meram Belediye Başkanımız Refik Tuzcuoğlu'ndan kışın rüzgar alan bölümde hayvanların üşümemesi için bir çare bulunması konusunda ricada bulunduk. Yaptığımız ricayı geri çevirmediler ve hayvanlarımızın karın altına tipinin altına kalmamaları için ahşap kulübeler yaptırdılar. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Ümit Börü, Başıboş Hayvanları Koruma ve Barındırma Merkezi'nde barındırılan hayvanların sevgiye ve ilgiye muhtaç olduğunu ifade ederek, hayvan severlerin buradaki hayvanları gelip sevmelerini istedi. Börü, buradaki hayvanlardan beğendiklerini almak isteyenlere de gereken kolaylığı göstereceklerini kaydetti. 

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 15:13:51
Güncelleme :26 Aralık 2005 Pazartesi 14:43:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?