23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kamulaştırmaya 2 trilyon

Konya'nın merkez Meram Belediyesi, ilçe genelinde kamunun ihtiyacı olan yol, yeşil alan ve belediye hizmet alanı kamulaştırma çalışmalarına hız verdi.

İlçenin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gayrimenkul üretimine büyük önem verdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, "Belediye olarak ilçe genelinde kamunun ihtiyacı olan yol, yeşil alan ve belediye hizmet alanı kamulaştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede 2005 yılı içerisinde Bahçelievler, Büyük Kovanağzı, Dedekorkut, Harmancık, Lalebahçe, Gülbahçe, Yaka, Selver, Hadimi, Karahüyük, Ekmekkoçu, Kozağaç ve Alavardı mahallelerinde yaklaşık 2 trilyon TL'lik bir kamulaştırma yapılmıştır. Ayrıca Seydişehir-Antalya Çevre Yolu'nu şehir merkezine bağlayan Azerbeycan Caddesi yol genişletme çalışmaları, İstasyon ile Et Kombinası arası kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Bahçelievler Mahallesi'nde yapılan kamulaştırmalar sonucunda Muhacir Pazarı yanına güzel bir park kazandırdıklarını kaydeden Tuzcuoğlu, "Meram Belediyesi olarak taşınmazlara önem veriyor, ilçemizin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için gayrimenkul üretiyoruz. Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarıyla trampa çalışmalarımız devam etmekte olup, yaklaşık 8 trilyon TL'lik bir trampaya konu olan işlem bulunmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 15:24:03
Güncelleme :5 Eylül 2005 Pazartesi 15:35:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?