17
Haziran
2024
Pazertesi
EĞİTİM

Bu okuldan mezun olanlar işsiz kalmaz

Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lise’sinin hizmetler zincirine geçen hafta bir yenisi daha eklendi. Teknik Anadolu Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümüne maddi değeri 1,5 milyar olan 2 adet PLC (Programlanabilir lojik kontrol) deney seti alındı. Okulun teknik araç ve gereç yönünden, günün koşullarına uygun olarak seçim yapılması bölüm öğrencilerinin en iyi şekilde yetişerek hayata hazırlanmalarını sağlıyor.

Okul müdürü Abdi Kalan, "Bu deney seti Türkiye’de birçok okulda yok, biz elimizden gelen her türlü hizmeti vermeye çalışıyoruz. Aynı zamanda bize verdikleri desteklerinden dolayı Teknik Liseler Genel Müdürü Hüseyin Acır’ a da teşekkür ederiz"dedi.

Elektronik Bölümü Bölüm Şefi Nihat Özdemir ve diğer öğretmenler ise "Öğrencilerimiz için en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bu deney seti ile daha önce teorik olarak verdiğimiz PLC dersini burada görerek işlemiş olacağız" dedi.

PLC setinin teknolojik olarak temel lojik işlemler zamanlama, sayma, veri işleme, veri kaydırma gibi fonksiyonları programlama desteği ile gerçekleştirilen ve buna göre girişleri değerlendirip çıkışlara atama yapan tümleşik bir cihazdır. PLC'ler en çok endüstriyel otomasyon devrelerinde kullanılır ve bu sayede kondüktör, röle, sayıcı gibi elemanların kullanılması amaçlıdır. PLC cihazını, sensörler den aldığı bilgiyi kendisine yüklenen programa uygun olarak iş makinelerine aktaran cihaz olarak basitce tanımlanıyor.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 20:33:36
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 17:20:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
omer dede IP: 81.215.241.xxx Tarih : 5.07.2006 20:31:48
sn .nihat hocam sizi çok seviyor ve başarılarınızın devamını diliyoruz. öğrencileriniz.