2
Haziran
2024
Pazar
EĞİTİM

Fabrika gibi okul

Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi Tesviye Bölümü'ne bakanlıkça gönderilen Bilgisayarlı CNC Torna ve Dik İşleme Tezgâhını (Freze Tezgâhı) Sanayici iş adamlarına tanıtıldı. Konya bölgesinde olmayan bu makineyi tanıtan Okul Müdürü Abdi Kalan, 'bilgisayarlı makinenin okulda bulunması sanayi işbirliğine örnek olacak' dedi.

Tüm Konya'daki meslek liseleri içerisinde de tek olan bu tezgâh en küçük el arabalarından uçak parçalarına, bilgisayar malzemelerine, silah sanayiine kadar seri şekilde parça üretim yapabiliyor, makinenin bugünkü maddi değeri 300 bin YTL.

Okulun Bölüm şefi Bahaddin Çalışkaner, verdiği bilgide "Sanayicimizi tezgâhı tanıtmak için okulumuza davet ettik, teknik açıdan bilgi verdik. Sanayicilerimiz makine parçalarını İstanbul gibi gelişmiş illerden temin ediyorlardı, buda zaman ve fiyat açısından pahalıya mal oluyordu. Şimdi biz okulumuzda her makine için seri parça üretiyoruz, öğrencilerimiz bu konuda iyi eğitimli, makine parçalarını seri bir şekilde en ucuza kaliteli bir şekilde imal ediyoruz. Özel sektör ile işbirliğini geliştirmek istiyoruz, Konya bölgemizde 7–8 bin civarında başka torna tezgâhları var ama kullanan teknik elamanları yok buda bir eksiklik, biz okulumuzda bu eksikliği gideriyoruz. Makinemizin olduğu yeri ders sınıfı yaptık burada eğitim veriyoruz. Makine üzerin de uygulamasını yapıyoruz, Sanayicimize her türlü desteği vereceğiz" dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 23:50:23
Güncelleme :25 Aralık 2005 Pazar 11:45:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tevfik avcu IP: 81.215.40.xxx Tarih : 25.12.2005 17:59:33
tebrik ediyorum umarım daha da güzel şeyler olur bu ilçe herşeyin en iyisine layık çünkü...