24
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Kütüphaneden okutma atağı

Seydişehir de okur sayısı gün geçtikçe artıyor. Yıllardır hizmet veren Seydişehir Halk Kütüphanesi'nin sağladığı imkanla kütüphaneye üye olan okurlar istedikleri kitabı alıp okuduktan sonra teslim ediyorlar.

Bu yıl dışına ve içine Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa KOÇAK’ın katkılarıyla tadilat yapılan Kütüphanenin yeni görünümü ile daha dikkat çekerek okurları kendisine çekmesi bekleniyor.

Seydişehir Halk Kütüphanesi Müdürü Ünal Coşkun, verdiği bilgilerde bu yıl okuyucu sayısında geçen yıllara göre artış sağlandığını söyledi.

Ünal Coşkun şöyle devam etti:

‘’Kütüphanemize üyelik ve okuma oranlarında istatistik çalışmalarımızda büyük artışlar sağlandığını gördük. Amacımız kütüphanemize gelen okuyucularımıza en verimli şekilde aradıkları her konuda bilgiyi sunmak gayretindeyiz. Bu yıl kütüphanemize 1053 okuyucumuz üye olmuştur, bu üyelerimiz 21060 adet kitap alarak okumuşlardır. Şu anda kütüphanemiz koleksiyonunda 14000 eser kitap bulunmaktadır, okuyucu üyelerimizin 759 çocuk, 294 yetişkin okuyuculardır. Kütüphanemiz yalnızca öğrencilerimizin ödev yapmak için geldikleri yer olarak görülmesin her yaşta okuyucumuz gelip faydalanabilir, hatta kütüphanemize üye olup eve okumak için kitap götürebilirler. Yaptığımız hizmetin hiçbir maddi karşılığı yoktur’’

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 09:27:51
Güncelleme :11 Kasım 2005 Cuma 14:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?