18
Haziran
2024
Salı
EĞİTİM

Öğretmenlerden resim sergisi

24. Kasım öğretmenler günü dolayısıyla Seydişehir’deki muhtelif okullarda resim öğretmenliği yapan 10. öğretmen yaptıkları resimleri halk eğitim salonunda sergiye açtılar. Sergi 28 Kasım'a kadar açık kalacak

Atatürk ilköğretim okulunda resim öğretmenliği yapan Tuğba Öndeçobanoğlu, sergi ile ilgili şunları söyledi: "Resim sanatsal bir derstir ama haftada bir saat olan derste öğrencilerimize yeterli beceriyi kazandıramıyoruz. Bu ders saatlerinin artırılması gerekir."

Selçuklu İlköğretim okulu öğretmeni Uğur Halıcı’ da "7 yıldır resim öğretmeniyim. İlçe milli eğitim müdürlüğümüz destekledi. Fakat mekan dar, resimlerimiz nefes alamıyor. Günün anlamı dolayısıyla tanıtım daha iyi olabilirdi’’ diye konuştu.

Mahmut Esat İlköğretim okulu öğretmeni Mürsel Kerpiç İse’, "Resim öğretmenleri olarak bir araya gelerek sergiyi açtık öğretmenler gününe armağan ediyoruz hiçbir maddi beklentimiz yok. Yalnızca resim sanatını halkımıza sevdirmektir amacımız.  En son rahmetli Uğur Mumcu’nun resmini yaptım. 1979 yılından beri resim öğretmeniyim. Bu sanat eserlerini yapmaktan haz duyuyorum" dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 14:47:12
Güncelleme :29 Kasım 2005 Salı 07:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?