1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Bankamatik dolandırıcısı yakalandı

Seydişehir de ATM hırsızlığı yapan S.B (33) yakalandı. Yaşlı adama yardımcı olmak maksadıyla kendi kartıyla yaşlı adamın kartını değiştiren S.B. Ali Taş’ın emekli maaşı olan 450 YTL,yi çekti. Uyanık hırsız Seydişehir emniyetinin sıkı takibi sonrası yakalandı. Emniyette suçunu kabul eden S.B. adliye ye sevk edildi.

Olay şöyle gelişti; 21. 01. 2006 tarihinde saat 11 .00 civarlarında Seydişehir Ziraat Bankası ATM sine gelen Ali Taş (73) okuma yazması olmadığı için önündeki vatandaştan yardım ister. Bunun üzerine yardım bahanesi ile kartını ve şifresini alan S.B yaşlı vatandaşı kandırarak hesabında para olmadığını söyler. Daha sonra Ali Taş’ın kartı ile 450 YTL çeken S.B parayı alır.

Ali Taş ise başka bir kart verir. Ali Taş okuma yazması olmamasına rağmen isminin kısa olduğunu düşünerek karttan şüphelenir. Olay yerinde S.B ile tartışarak kartını ister. S.B Ali Taş’ın kartını verir. Bu arada S.B Ali Taş’ın hesabındaki 450 YTL'yi çeker.

Ali Taş; olaydan bir saat sonra emniyete şikayette bulunur. Bunun üzerine emniyet geniş çaplı bir araştırma yaparak. Olay anında kimlerin ATM den para çektiğini araştırır. Araştırma neticesinde S.B nin olayı gerçekleştirdiği açığa çıkar.

S.B Alanya’ya iş aramaya gittiğini ve oradan dönüşte Seydişehir de kaldığını ifade eder. Saat 11:00 civarlarında da bu işi yaptığını itiraf eder. Yapmasının sebebi olarak ta ekonomik sıkıntı olduğunu söyler.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir / Konya
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 14:00:57
Güncelleme :2 Şubat 2006 Perşembe 14:29:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?