18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Cumhuriyet ateşiyle ısındılar

Cumhuriyetin 82.yıl kutlamaları belediye önünde törenle kutlandı. Bayrama halk, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve idari mülki amirler katıldı.

Soğuk ve zaman zaman yağmur altında kutlanan bayram, oldukça coşkulu başladı. Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşu ve hep bir ağızdan okunan İstiklal Marşı'nın ardından, Kaymakam M. Ali Yıldırım, Garnizon Komutanı İhsan Cebeci ve Belediye Başkanı İbrahim Halıcı, öğrencilerin bayramını kutlayarak protokoldeki yerlerini aldılar.

Daha sonra bir konuşma yapan, Kaymakam M Ali Yıldırım Seydişehirlilerin ve öğrencilerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Yıldırım, "Ülkemizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet yönetimi aklın ve bilimin aydınlanmasında en iyi yönetim biçimidir, onun için Seydişehirliler, öğrenciler ve tüm ülke olarak Cumhuriyetimize en iyi şekilde sahip çıkalım. Tekrar Cumhuriyet Bayramının 82. yılını kutlar sevgi ve saygılar sunarım ‘’dedi.

Daha sonra Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bazı öğrenciler şiirler okudular, ardından tüm okulların geçit töreni ile bayram kutlamaları sona erdi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 22:21:02
Güncelleme :31 Ekim 2005 Pazartesi 12:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?