18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Eğitim-Sen'den mitinge davet

Eğitim-Sen’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Buna göre Ahmet Tekin, Hasan Tunç, Nejdet Binol, İdris Demiral, Mehmet Yusuf Ülkü yeni yönetim kurulunda yer aldılar.

KESK’ bağlı Eğitim Sen'in baş temsilcisi Ahmet Tekin Eğitim çalışanlarının en büyük örgütlü gücü olduğunu söyleyerek mücadelelerine devam ettiklerini söyledi.
Tekin şunları söyled, "koşullar çalışanların örgütlü olmasını kaçınılmaz kılmaktadır. Ülkemizdeki eğitim çalışanlarının en büyük örgütü olan Eğitim-Sen bu örgütlü mücadelenin lokomotifi olmuştur ve olmaya da devam edecektir. Siyasi iktidarlar her dönemde olduğu gibi içinde bulunduğumuz dönemde de Eğitim-Sen’e karşı yıpratma, yok etme ve mücadele gücünü kırmaya çalışmaktadır. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Eğitim-Sen’e karşı açılan kapatma davasıda, mücadele gücünü kırmaya yönelik planlardan biridir.

Neyse ki bu planların yanlışlığı yargılama süresi sonunda ortaya çıkmıştır.Tam da bu sırada yıllarca Eğitim-sen çatısı altında yer almış arkadaşlarımız yeni bir sendika kurma gerekçesiyle sendikamızdan ayrılma yolunu seçmişlerdir, bunu yaparken de aslı astarı olmayan karalamalar ortaya koymuşlardır. Bu karalama kampanyasının aksine Eğitim-Sen her dönem laik,demokratik Atatürkçü ve bilimsel eğitimden yana tavrını koymuştur. Bundan sonrada aynı ilkeler doğrultusunda mücadelesine devam edecektir. Eğitim-Sen 25 Kasım'da mücadele kararlılığını sevk eylemi ile, 26 Kasımda da ekonomik taleplerini dile getirmek üzere Ankara mitingini gerçekleştirecektir.Tüm eğitim çalışanlarını eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz."

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 16:30:53
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 18:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Musa Şahin IP: 85.106.216.xxx Tarih : 24.11.2005 21:49:25
Sevgili Eğitim sen Başkanı.şimdi devletin politikası belli artık devlet baba diye bir şey yok.Oturduğunuz koltuk sizi sıkıyormu.Bakın eğitimde özelleşirse o zaman sendika değil ekmek bulamazsınız.Halinize şükredin .Ne var kardeşim hangi bir okul yakıtsız kömürsüz.hangi bir öğretmenin ücreti ödenmemiş.hangi birokulun üzeri akıyor.Bu ülke rayına oturana kadar hiç kimse fazla bir şey istemesin içinde bulunduğumuz durum belli Unutmayalım Açlık sınırı sadece afrikada var . .bizlere devlet 2000 Ytl maaş verip ne yapacağız.Eskileri atıp yeniye dair ne varsa onu mu alacğız.Halimize Şükür binkere şükür.Bak senin oturduğun koltuk bende yok .Altımda metal ser bir sandelye var.Unutma Belli bir zaman sonra RAHAT İNSANI SIKAR.