18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Geleceğin sevgi ve barışcı gençleri

Avrupa Birliği Projesi kapsamında yaşları 20 ile 25 civarında olan bir gurup İtalya ve Yunanistanlı öğrenci Türkiye’yi ve dünyayı ilgilendiren konularda Konya Selçuk üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelip Sevgi barış ve hoşgörü çerçevesinde bir platform oluşturdular.

Konya’nın ilçelerinden çeşitli gençlerle bir araya gelerek ülkelerinin onurunu yükseltici tartışmalarla konuşarak çözüm yolları üretimine katkıda bulunuyorlar . Bu çerçevede Seydişehir M. Y. Okul Müdürü Mustafa Pehlivanlı nezaretindeki topluluk İlçe belediyesini ziyaret ettiler Belediye başkanı İbrahim Halıcı kendilerini karşılayarak belediye salonunda ikramda bulunarak ilçenin tarihi kültür ve turistik yerlerini tanıtarak gençlerle sohbet etti.

M Y Okulu müdürü Mustafa Pehlivanlı geziler hakkında verdiği bilgilerde şu görüşlere yer verdi.
‘’Avrupa Birliği proje kapsamında İtalya ve Yunanistan gençliği Konya bölgemize ziyarette bulunmuşlardır. Avrupa birliği tarafından finanse edilmekte olan bu proje turizm programı değildir. Bu Konya’nın kültürü ve Hz Mevlana’nın tanıtım programı çerçevesinde Sevgi ve hoş görü fikirlerini dünyayla paylaşma ve bu düşünceler ışığında dünyada barışın, sevginin, hoşgörünün günümüzde ne kadar geçerli olduğunun kanıtıdır. Kültürümüzü tanımaları açısından diğer toplum kültürleriyle gençlerimizin kaynaşmasını sağlayarak Avrupa projesi kapsamında Dünya barışına örnek olunacaktır. Konya’yı ziyaret eden gençlerimiz bir Akdeniz çocuklarıdır. Seydişehir’de Antalya’ya yakınlıktan dolayı benzer bir kenttir. Kültürümüzde Yunanistan ve İtalya kültürüne benzerlik var Atalarımız beraber bu topraklarda kardeşçe yaşamışlardır. Seydişehir’de yeşilin ve sevginin hoş görü diyarıdır’’diye konuştu.

Belediye başkanı İbrahim Halıcı Misafirlere yaptığı konuşmasında
‘’Günümüz gençliği kavgalı silahlı ortamlar istemiyor. Demek ki toplumlar geleceğini gençlikle yönlendirecek. Bunu ülkemizin kurucusu Atatürk o tarihte işaret etmiştir. Dünya toplumları bir birleriyle konuşmalıdır, sözün bittiği yerde kavgalar başlar Mevlana’nın özünde sevgi ve hoş görü vardır. Toplumumuzda ihtiyarlardan gençlerimize fırsat kalmıyor. Gençliğin önü açılmalı bu gençlik dünya gençleriyle kaynaşarak bütün kötülükleri ıslah ederler. Bu yolda dünya da ıslah olur’’dedi.
İtalyan gençliğinden ENRİCO BERİRAND,Yunanistan Gençliğinden EFİ PROJKOU gençlik faaliyetleri hakkında şunları söylediler’’Dünya sorunlarına çözüm üretmek için, Türk gençleriyle bir araya geliyoruz’’dediler.

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2005 Pazar 18:31:14
Güncelleme :3 Ekim 2005 Pazartesi 00:57:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?