18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Gökhüyük'e ziyaretçi akını

Seydişehir'e 10 Km mesafedeki Gökhüyük ziyaretçi akınına uğruyor.

İlçenin önemli ören yerlerinden olan ve DSİ’nin kanal açma çalışmaları sırasında ortaya çıkan, 8 bin yıllık tarihi geçmişe sahip mezarlıklarda, Konya Müzeler Müdürlüğü Arkeologları 4 yıldır sürdürdükleri kazı çalışmalarında Neolotik (cilali taş), Kalkolitik (bakır ve demir çağı), Yakın Çağ olan İslami dönemlere ait mezarlıklar ortaya çıkardı.

Ziyaretçi akınına uğrayan kazı bölgesi özellikle öğrencilerin tarih öğrenmelerine büyük katkı sağlıyor. İlköğretim öğrencileri öğretmenleri Hüseyin İrilter nezaretinde kazı yerinde çalışmaları izledi. Arkeolog Enver Akgün burada öğrencilere verdiği bilgilerde şunları kaydetti:

"Bu bölge 3 çağ açıp kapamış, defalarca yıkılmış yapılmış. Kanal geçeceği için o döneme ait mezarlıkları kurtarma kazısı yapıyoruz. Karşı taraflarda Bizans Roma dönemine ait yerleşim yerleri bulunmaktadır. Kazılarımızı yamaç ve alt seviyeye doğru sürdürmekteyiz 8 bin yıllık tarihi mezarlıkları ortaya çıkardık. O insanlar çanak ve çömlekle de uğraşmışlar bunları elde ettik, buradan çıkarılan eserler Konya müzeler müdürlüğünde sergilenmektedir’’ dedi.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 13:19:17
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 13:03:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?