2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Halil Ertuğrul Seydişehir'de

Seydişehir belediyesinin kültür etkinlikleri çerçevesinde bu yılki ilk konferans geçen yılda oldugu gibi Eğitimci- yazar Halit Ertuğrul ile başladı. “Gençlik ve Aile” konusuyla Belediye Düğün Salonu'nda yapılan konferansta Seydişehirli genç ve bayan dinleyiciler çogunluktaydı.

Konferansa, "Bir çok yere hiç gitmezken Seydişehir’ e üçüncü defa gelmenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuşmasına başlayan Ertuğrul, “Bir memleketin en büyük sermaye ailesidir. Bir çok iflaslar olur ama iflas telafi edilebilir. Ancak elden çıkmış bir insanın, gencin geri kazanılması mümkün değildir” dedi.

“Kendini arayan Adam” isimli kitabının yılın kitabı olduğunu, 700. baskısını yani yedi milyon adet baskısı yapıldığını, şimdi ise filmi çekildiğini söyleyen Ertuğrul, “Biz bu kitabı gözyaşlarıyla yazdık, filmin senaryosunu da gözyaşlarıyla yazdık, film Aralık ayında gösterime girecek. Dünyanın en merhametli annesi bizim annemiz, en fedakar babası bizim babamızdır. Allah bizim insanımıza torpil geçmiştir. Allah bize öyle bir anne baba nasip etti ki, bizim için mümkün olsa bin defa canını feda etmeye hazırdır. Bir anne sofrada okula gönderdiği bir kızının, askere gittiği oğlunun sevdiği yemeği görünce başlar ağlamaya, işte bizim annemiz böyle. Biz İnsan olarak paha biçilmez değerler taşıyoruz, İnsanın birilerini eğitmesi için, önce kendisini keşfetmesi gerekir." diye konuştu.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2005 Cumartesi 15:06:35
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 03:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?