19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Hastanelerde yoğunluk arttı

Kentte bulunan Maden ve Devlet hastanelerinde hasta yoğunluğu arttı. Nedeni ise Uzman Doktor sayısının artması ve hastanenin her geçen gün modern cihazlarla gelişme göstererek heyet raporu verir hale gelmesi.

Dolayısıyla hastaların doktora güvenmesi ve başka şehirlere muayeneye gitmemeleri yanı sıra başka şehirlerden de ilçeye muayeneye gelen hastalar olarak nitelendirildi.

Maden ve Devlet Hastanesinde nöroloji, beyin cerrahinin hizmete girmesiyle günlük muayene edilen hasta sayısını 650 den 1100’lere çıktı. Yetkililerde hastanede yaşanan yoğunluğu doğruladı. Seydişehir Devlet ve Maden Devlet Hastanesinin birleşmesiyle yapılacak değişiklik ve düzenlemeler sonucu hasta yoğunluğunun düşeceğini ve 100 yataklı ek binanın yapılmasıyla da hastaların daha rahat bir şekilde sağlık hizmeti alacaklarını bildirdi.

Bu arada Sağlıkta dönüşüm çerçevesinde yapılan değişiklikler nedeniyle dışarıda muayenehanesi olan uzman doktorlar gönüllü olarak muayenehanelerini kapatıyorlar. Sağlıkta dönüşüm projesi yürürlüğe girdikten sonra Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar baktıkları hasta sayısına göre Döner sermayeden prim almaya başladı.

Dışarıda muayenehanesi olan doktorların ise hak ettikleri prim gelirlerinin % 50’sini alabildiği için muayenehanelerini kapattıkları öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Seydişehir de bulunan 28 uzman doktorun sadece 2 tanesinin muayenehanesi çalışır durumda. Muayenehanelerini kapatan 26 uzman doktorun bazıları ise muayenehanelerinde kullandıkları cihazlarını hastanede kullanıyorlar.

İsmail Sünbül - Kenthaber / Seydişehir / Konya
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 15:35:05
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 17:22:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?