18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Seydişehir artık su sıkıntısı çekmeyecek

Kentin içme suyunu karşılayabilmek için sondaj çalışmalarında içme suyuna ulaşıldı. Kürt mevkii ve bel dibinde yapılan çalışmalarla verimli su kaynakları elde edildi. İller Bankası Bölge Müdürlüğü'nün projeyle ilgili yaptığı incelemede suyun verimliliği saptandı. Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ve Konya İller Bankası Bölge Müdürü Mehmet Ağma yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Bölge Müdürü Mehmet Ağma su arama projesiyle ilgili şu bilgileri verdi. ‘’İller Bankası Genel Müdürlüğümüz belediyelerimizin başvuruda bulunduğu projelerini yerinde inceler bunlar alt yapı, imar, harita, yapı işleri, su sondaj çalışmaları gibi. Bize başvuran belediyemizin sondaj çalışmaları yapılan mevkide elde edilen suyu ve kalitesini inceledik. Çıkan suyun direk şebekeye verilebilirliğini araştırıyoruz.‘’ dedi.

Belediye Başkanı İbrahim Halıcı ise ‘’Açtığımız kuyularda 120 metreye inildi bunun 25. metresinde su elde edildi. İki kuyumuzda 25mlt/sn su çıkardık bunu şehir şebekesine bağlayacağız İller Bankası Genel Müdürlüğü'nden Vekilimiz Harun Tüfekçi'nin de yardımı ile Türkiye’de 6 tane olan ve piyasa değeri 1.3 tirilyon lira olan bu sondaj makinesinden birini buraya getirdik. Çalışmalarımızı bu makine ile yürüttük, suyu bulduk. Kentimizin ihtiyacını bol bir şekilde karşılayacağız.’’ dedi.

İsmail Sünbül
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 16:55:57
Güncelleme :24 Eylül 2005 Cumartesi 08:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?