6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Belediye'den çevre yarışması

Nevşehir Belediyesi tarafından, öğrencilerin çevreye karşı duyarlılığının ortaya konulması ve öğrencilere çevre bilincinin aşılanması amacıyla 4 kategoride düzenlenen yarışma sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ödül töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin çevreyle ilgili yaptıkları çalışmaların değerlendirilmesi ve ailelerin de çevreye bakış açısının belirginleştirilmesi amacıyla böyle bir yarışma organizasyonunun oldukça önemli olduğuna dikkat çekti.

Sağlıklı kent bilincinin ortaya konulması açısından da önem taşıyan bu yarışmayla, öğrencilerin aileleriyle birlikte nasıl bir çevre içinde olması konusunda da ciddi bir bilgi potansiyeline ulaştıklarını vurgulayan Ünver, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Daha sonra Ünver, maket tasarımı dalında dereceye giren, Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ayşegül Kansu'ya ödülünü verdi. Bu kategoride, Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencisi Kadın Nur Çeliköz 2., Özel Altınyıldız İlköğretim Okulu Gazi-Çevre ve Fotoğrafçılık Kulübü öğrencileri de 3. oldu. Resim kategorisinde, Özel Kardelen Koleji 7. sınıf öğrencisi Ezgi Dicle Kuz 1., Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Büşra Karakoç 2. ve 20 Temmuz İlköğretim Okulu'ndan Enis Bela da 3. oldu. Fotoğraf dalında, Özel Kardelen Koleji 4. sınıf öğrencisi Serhat Efeoğlu 1.'liği kazanırken, aynı kolejden 4. sınıf öğrencisi İhsan Şahin 2. ve yine aynı kolejden 4. sınıf öğrencisi Ceylan Demir 3. oldu. Yarışmanın son kategorisi olan Makale dalında da ise, Özel Kardelen Koleji 8. sınıf öğrencisi Davut Erdem Bircan 1., Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'nden Emel Akpınar 2. ve Özel Altınyıldız Koleji öğrencisi Gizem Uyanıker de 3. oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Ramazan Şahin, İl Müftüsü Yaşar Yaprak, Çevre ve Orman Müdürü Eren Bircan ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Bu arada, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Uygulama Okulu'nda spor yapan öğrencilere, içinde spor malzemeleri bulunan birer çanta hediye etti. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi, Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Vali Yardımcısı Ramazan Şahin tarafından açıldı.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 20:36:58
Güncelleme :1 Nisan 2006 Cumartesi 15:11:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?