6
Mayıs
2024
Pazertesi
SPOR

Okçuluk şampiyonası başladı

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası Nevşehir'de başladı.
Nevşehir Damat İbrahimpaşa Spor Salonu'nda bugün başlayan Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası'na 34 ilden 232 sporcu katılıyor.

Olimpik Yaylar ve Makaralı Yaylar kategorilerinde gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde Olimpik Yaylar ve Makaralı Yaylar sıralama atışları gerçekleştirildi. Şampiyonanın ikinci gününde ise bireysel eleme finalleri gerçekleştirilecek. 11 Şubat Pazar günü sona erecek olan şampiyonada aynı zamanda 13-17 Mart tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilecek 9. Salon Okçuluk Dünya Şampiyonası öncesinde Mili takım kadrosu belirlenecek. 

Okçuluk Milli Takım Antrenörü Cumhur Yavaş yaptığı açıklamada, İzmir'de gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası öncesi Milli takım sporcu seçmelerini bu şampiyona da gerçekleştireceklerini belirterek, Milli takım sporcuları için şampiyonanın iyi bir hazırlık dönemi olacağını kaydetti. Dünya Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedeflediklerini vurgulayan Yavaş, "2006 yılı okçuluk sporu için oldukça başarılı bir yıl oldu. Bu başarılarımızın devamında ülkemizin ev sahipliğini yapacağı Dünya Şampiyonası'nda iyi bir derece bekliyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 12:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?