2
Mayıs
2024
Perşembe
NEVŞEHİR

Hasan Kalcı

Nevşehir’in Göreme İlçesi’nde turizmci Hasan Kalcı, Nevşehir İli Kalkınma, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na 5 milyar lira katkıda bulundu.

Hayırsever işadamı Hasan Kalcı’nın Üniversite Vakfı’na yaptığı bağış nedeniyle düzenlenen törende konuşan Nevşehir Valisi Yusuf Erbay, Nevşehir İli Kalkınma, Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Vakfı’na yapılan yardımların artarak devam etmesi dileğinde bulundu.

Vali Erbay, "Özellikle bu kriz ortamında iş yapmamak için bir şeyler bahane ediliyor. Bunların başında da eğitim geliyor. Nevşehir gündeminde bir üniversite olgusunun ortaya konmasıyla birlikte gerek Nevşehir’deki hayırseverler ve gerekse İstanbul’da oturan Nevşehirli hayırseverlerin gerçekleştirdiği çalışmalar, bugüne kadar üniersitenin altyapısının hazırlanması yönünde önemli gelişmelerdi. İnanıyoruz ki halkımızın bu desteği bundan sonra da devam eder" dedi.

Turizmci Hasan Kalcı, ise "Eğitim bizce insanlara yapılan en temel hizmet. Bir turizmci olarak geçtiğimiz yıllarda da bu tip yardımlarımız olmuştu. Bundan sonra da aynı çerçevede yardımlarımız devam edecektir" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar