2
Mayıs
2024
Perşembe
NEVŞEHİR

Nevşehir Valiliği

Geçtiğimiz yıllarda sınıflarda Nevşehir’de ilköğretimde derslik ihtiyacının karşılanması amacıyla Güzelyurt Mahallesi’nde yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, Nevşehir Milletvekilleri Osman Seyfi ve Rıdvan Köybaşı ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından törenle atıldı.

Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesi’nde 5 bin 336 metrekarelik bir alanda yaptırılacak 24 derslikli ilköğretim okulunun temel atma töreninde konuşan Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, Nevşehir’de örnek bir çalışma ile yaptırılacak okulun ilköğretim alanındaki derslik sayısını daha da artıracağını söyledi. Daha önceki dönemlerde ilköğretim okullarında sosyal ve kültürel amaçlı düzenlenen birimlerin yeniden düzenlenerek derslik haline getirilmesiyle sınıf mevcut sayısının düşürüldüğüne dikkat çeken Vali Turhan "Çocuklarımızın öğrenci sayısının fazla oluşu nedeniyle okul yöneticilerimiz, kültürel ve sportif amaçlı düzenlenen birimleri bir dizi onarımdan geçirmek suretiyle derslik oluşturmuşlar. Ama öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sportif çalışmaları için uygun alanlar kalmamış. Bundan sonraki süreçte yapılacak okul binalarında sosyal, kültürel ve sportif alanlar mutlaka olacaktır. Temelini atacağımız okul binasında da bu tür etkinlikler için alanlar projeye alınmıştır. Bu tür yeni eğitim kurumlarının yapımı ile kalabalık sınıflarda verilen eğitimlere son vereceğiz. Amacımız 15-20 öğrencilik yeni dersliklerin oluşturulması. Bunun için de sadece devlet değil, hayırseverlerin de katkılarını bekliyoruz" dedi.

Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi de bilim, ilim ve teknolojiye ulaşmanın tek yolunun ilköğretimdeki altyapı eksikliklerinin giderilmesinden geçtiğini belirterek, bunun için ilköğretim ve lise sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

ÖSS ve LGS sınavlarında sıfır alar öğrenci sayısının çokluğu nedeniyle bir dizi reform uygulamalarının önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminden itibaren başlatılacağını da belirten Seyfi, devletin eğitime yaptığı katkılarının yanısıra mutlak surette hayırsever insanların da okul yapımına katkı sağlamalarının gerektiğini söyledi. Seyfi, "Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime katkı sağlayan iller ile ilgili bir yayın elimize geçti. Nevşehir’de eğitime hayırsever desteği hiç yok. Diğer iller 150-200 trilyonlarla ifade edilen destekler yaparken Nevşehir’de hiçbir katkının sağlanamamış olması bizleri üzdü" diye konuştu.
Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı da eğitimin amacına ulaşması için kaliteli bir eğitimin verilmesi gerektiği inancında olduğunu belirterek, bunun için de öğrenim verilen okullardaki derslik başına düşen öğrenci sayısının mutlaka 15-20 arasında olması gerektiğini söyledi. Köybaşı, hayırsever insanların okul yapımına öncülük etmesini beklediklerini ifade ederek, temelini attıkları okul binasının bu alanda uyuyan devin uyanmasına bir vesile olması temennisinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise konuşmasında, Nevşehir’deki tüm hayırseverlerin vatandaşları okul yapımı için birbirleriyle yarışmaları gerektiğini söyledi.
Daha sonra okul binasına ilk harç, Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı ve Osman Seyfi ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından konuldu.

Bu arada törende bulunan Uğur Akman isimli bir inşaat firması sahibi de Eğitime Destek Kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlara örnek olması dileğiyle 1 milyar liralık katkı sağlayacağını kaydetti.

2004 Aralık ayı sonunda tamamlanması planlanan 24 derslikli ilköğretim okulunda 720 öğrencinin öğrenim görmesi hedefleniyor. 5 katlı olarak inşa edilecek ilköğretim okulu, Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından yaptırılıyor.

2004-2005 eğitim ve öğretim döneminin ikinci yarısından itibaren eğitime kazandırılması beklenilen Güzelyurt Mahallesi’ndeki ilköğretim okulunun 1 trilyon 300 milyar liraya malolacağı öğrenildi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar