2
Mayıs
2024
Perşembe
HACIBEKTAŞ - NEVŞEHİR

Mahir Başer

 MÜRÜVVET BAŞER ÖĞRETMEN LOJMANI

Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesi’ne bağlı Hasanlar Köyü’nde, geçtiğimiz hafta vefat eden hayırsever işadamı Mahir Başer’in eşi adına yaptırdığı ilköğretim okulu öğretmen lojmanları, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hacıbektaş İlçesi’ne bağlı Hasanlar Köyü’nde, Hasanlar Köyü İlköğretim Okulu’nda düzenlenen açılış törenine Nevşehir Valisi Alattin Turhan, Hacıbektaş Kaymakamı Recep Yüksel, lojmanları yaptıran ve geçtiğimiz hafta vefat eden Mahir Başer’in oğlu Orhan Başer ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, artık herşeyi devletten bekleme zamanının bittiğini belirterek, "Vatandaşlar, özellikle toplumun kalkınmasının baş faktörü olan eğitim konusunda devletin yanında olmalı" dedi.

Özellikle son yıllarda hayırsever işadamlarının eğitime büyük katkı sağladıklarına dikkat çeken Vali Turhan, "Hayırsever insanlarımızın özellikle son yıllarda eğitim alanında ciddi çalışmalarını görüyoruz. Bunlardan biri de Hasanlar Köyü’nde geçtiğimiz hafta vefat eden hayırsever işadamı Mahir Başer’in bu örnek davranışı.

Elindeki imkanları değerlendirerek doğup büyüdüğü köye ’Öğretmenlerimiz köyde kalsın ve çocuklarımızı daha iyi yetiştirsinler’ diye öğretmen lojmanı yaptırmış. Bu fevkalade önemli bir hizmet. Bu tip çabaların daha yoğun bir şekilde ortaya konulması gerekiyor. Geçmişte öğretmen, bulunduğu yerin sağlıkçısı, tarımcısı, sosyal ilişkileri koruyan ve toplumun öncüsü olan biriydi. Öğretmenlerimize bu nitelikleri tekrar kazandırmamız, bulundukları yerleşim birimlerinde ikamet eder hale getirmemiz, öyle inanıyorum ki eğitim alanında bir çok başarılı sonucun ortaya çıkmasına ön ayak olacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hayırsever işadamı Mahir Başer tarafından eşi Münevver Başer adına yaptırılan 4 dairelik öğretmen lojmanı, Vali Turhan ve Mahir Başer’in oğlu Orhan Başer tarafından hizmete açıldı.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar