25
Nisan
2024
Perşembe
NİĞDE
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Niğde Üniversitesi


Genel Bilgi

Niğde Üniversitesi, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin değiştirilerek kabulüne dair 2809 sayılı kanun ile 78 Ve 190 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapılması hakkında, 03.07. 1992 tarih ve 3837 Sayılı Kanunun ek 22. maddesine göre kurulmuştur. Kuruluş Kanunu 11 Temmuz 1992 tarihli ve 21281 Sayılı Resmi Gazete’de de yayınlanmıştır.

Niğde Üniversitesi bünyesinde; 4 Fakülte, 2 Enstitü, 2 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu yanı sıra, rektörlüğe bağlı 5 Bölüm Başkanlığı ve 2 Uygulama Merkezi bulunmaktadır.

Niğde Üniversitesi, bilimsel araştırma faaliyetleri bakımından da ülkemizin önemli üniversitelerinden biridir. Niğde Üniversitesi bünyesinde yürütülen, oldukça önemli araştırma projeleri Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Avrupa Birliği, DPT ve TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir.

Türkiye’nin en genç üniversitelerinden olan Niğde Üniversitesi panel, sempozyum, konferans, kongre, konser, gösteri gibi bilimsel, kültürel ve sosyal faaliyetlerin düzenlendiği çok kapsamlı bir kültür salonuna sahiptir.Üniversitemiz bünyesinde, öğrencilerimiz, akademik ve idari personel ve kent halkının yararlandığı spor salonu, tenis kortu, halı saha, çim saha, gibi spor tesisleri bulunmaktadır.Çeşitli sebeplerle üniversitemize gelen konukların ağırlandığı Sosyal Tesislerimiz yanı sıra rektörlük kampusu içerisinde yer alan restaurantımız da nezih bir ortamda, müzik eşliğinde yemek yeme imkanı sağlamaktadır. Üniversitemiz bütün birimlerinde öğrencilerinin ders dışında oturup dinlenebilecekleri, konforlu bir ortamda rahat ve huzur dolu vakit geçirebilecekleri kafeteryalar bulunmaktadır.Ayrıca kampuste yer alan ve bahar şenlikleri, konserler v.s. etkinliklerde kullanılmak üzere yapımı devam eden Anfi Tiyatro çağdaş mimarisiyle dikkat çekmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 : Niğde
Adres2 :Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Bor Yolu Üzeri
Posta Kodu :51240
Telefon :0 (388) 225 26 01-02-04-05
Faks :0 (388) 225 26 00
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.