9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

"Hopa provokasyon!"

ESKİ ADALET BAKANI ERGİN NİĞDE'DE

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan'ın Hopa mitinginde yaşanan olayların Türkiye'deki gelişmeleri beğenmeyen toplum mühendislerinin işi olduğunu belirterek, AK Parti olarak bu tuzaklara düşmeyeceklerini belirtti.

Partisinin Niğde Milletvekili adaylarına destek olmak Niğde'ye gelen Sadullah Ergin, Niğde sokaklarında gezerek esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.

Niğde programına ilk olarak Niğde Tarım Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek başlayan Ergin, ardından Niğde merkeze gelerek beraberinde milletvekili adayları ile esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Çay içmek için girdiği bir iş yerinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ergin, AK Parti olarak koydukları 2023 hedefine ulaşmak için provokasyonlara kanmayacaklarını belirtti. Bir basın mensubun pişmanlık yasası ile ilgili kurulan mahkemeler için muhalefetin ciddi eleştirileri olduğunu sorması üzerine Ergin, "Pişmanlık yasası yeni çıkartılan bir yasa değil, yıllar önce yapılan yasa ve yeni bir düzenleme de yapılmadı. Mevcut Türk Ceza Yasamıza göre bugün bile çıkıp gelenler olursa bunlar o yasadan istifade edecekler. Örgütün çökertilmesine ilişkin verecekleri bilgiler karşısında cezalarında indirim yapılıyor. Şimdi bu kişiler aşağıya inip terör örgütünün çökertilmesine yardımcı olup kalan cezalarını da yatıp topluma dahil olmaları mı daha iyi yoksa ölünceye kadar dağda kalıp askerimizle, polisimizle mücadele etmesi mi faydalı. Bu terör örgütü ile 30 yılı aşkın bir süredir mücadele ediyoruz ve bu süre içerisinde yapılan çalışmalar acaba terörü bitirdi mi yoksa tabana mı yayılmasına neden oldu. Bunun değerlendirmesini çok sağlıklı yapmamız gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada bir avuç terör üyesi olarak başlayan mücadelelerde uygulanan yöntemlerin doğru olmadığı

yönünde kanaatler oluştu ve bunu terörle etkin mücadele etmiş birimlerimizin amirleri geçmişe dönük öz eleştirilerini yapmaktadırlar. Dolayısıyla terörün bitirilmesi noktasında yeni bir perspektif açmamız gerekiyor. Ayrıca, Habur olaylarını eleştirenler, 1999 yılında İmralı adasına mahkeme kurmadılar mı, Bursa'da mı, Ankara'da mı yargıladılar. Terörist başının yargılanması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapıldı ama mahkeme gitti İmralı adasında yargılamayı yaptı. Mahkemelerin Habur Sınır Kapısına taşındığını ileri sürenler önce bunun açıklamasını yapsınlar" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hopa mitingi sonrası çıkan olayları da değerlendiren Ergin, "Türkiye'deki gelişmeler hoşa gitmediği zaman toplum mühendisliği yapan odaklar belli provokatif olaylara girişiyorlar. Anayasa değişikliğinde de karakol baskınları, şehit cenazelerinin gelmesi, önemli olaylar öncesi asayiş ve terör olaylarındaki artışlar birbirinden bağımsız değildir. Şimdi de seçimlere 10 gün kala AK Parti'nin gelmiş olduğu pozisyon birilerinin hoşuna gitmedi ki, seçim mahallini farklı olaylara etkilemeye çalışıyorlar. Şurada kalan 10 günü de salimen geçirip Türkiye büyüsün istikrar sürsün düsturu ile onların bu tuzaklarına düşmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından esnaf ziyaretlerine devam eden Sadullah Ergin, esnaf ziyaretlerini sürdürdü.

ESKİ ADALET BAKANI ERGİN NİĞDE'DE
ESKİ ADALET BAKANI ERGİN NİĞDE'DE
ESKİ ADALET BAKANI ERGİN NİĞDE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2011 Perşembe 15:23:02
Güncelleme :8 Haziran 2011 Çarşamba 10:53:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?