2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

100 bin süne avcısı doğaya salındı

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, hububat zararlısı süne ile mücadele kapsamında 100 bin adet parazitoitin doğaya bırakıldığını söyledi. 

Cemil Usanmaz, süne zararlısı ile kimyasal mücadelenin yanında biyolojik mücadele çalışmalarının da büyük önem arz ettiğini belirterek, "Her yıl düzenli olarak yapılan biyolojik mücadele çalışmaları bu yıl Karatlı beldesinden başladı. Süne zararlısının, üreticilerin ürünlerine zarar vermemesi için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Bu kapsamda çalışmalarımız Sonbahar aylarında başlayıp, buğdayın hasadına kadar devam etmektedir. Yumurta parazitoitler dediğimiz küçük arıcıklar, buğday ürününün kalitesini önemli oranda düşüren süne zararlısının yumurtalarına kendi yumurtalarını bırakarak doğal bir biyolojik mücadele ile sünenin çoğalmasını engellemektedir. 

Vatandaşlarımız hasat sonunda tarlada kalan anızları yakıyor. Bu yakma işlemi tarla, çalılıklardaki yumurta parazitoitler başta olmak üzere birçok faydalı canlıya da zarar vermektedir. Tarlalardaki anız toprağa zarar vermediği gibi tarlanın sürülmesiyle toprağın altında kalarak doğal gübre işlevi görmektedir” şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 01:15:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre yıldırım IP: 88.226.226.xxx Tarih : 30.05.2007 19:58:39
parazitoitin ne demek istediğinizi anlamadım ama güzel bişeyşe sizinle gurur duyuyorum