6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

100 kişi Çanakkale yolunda

NİĞDE BELEDİYESİ'NDEN ÇANAKKALE GEZİSİ

Niğde Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla Çanakkale'ye gezi düzenledi.

Niğde Belediyesi'nin "Çanakkale ruhunu diri tutuyoruz" sloganıyla düzenlediği ve bu yıl ilki gerçekleştirilen Çanakkale gezisine yaklaşık yüz kişi katıldı.

Belediye tarafından tahsis edilen otobüslerle yola çıkmak için Hükümet Meydanı'nda toplanan kafilede, Çanakkale'ye ilk kez gideceklerin heyecanı gözlerine yansıdı.

Herkesin hayatında en az bir kere Çanakkale'yi görmesi gerektiği fikrinde birleşen vatandaşlar Çanakkale ruhunun yaşatılması ve hissedilmesinde, savaşların yapıldığı yerlerin gezilerek gençlerin bilinçlendirilmesine dikkat çektiler.

Yolcuları uğurlamaya gelen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, Çanakkale'de verilen kurtuluş mücadelesinin unutulmaması, ne şartlar altında savaşıldığının yakından görülmesi için sembolik de olsa yüz kişinin Çanakkale şehitlerini ziyaret etmesine vesile oldukları için mutluluğunu dile getirerek, ilk kafilenin Niğde'ye dönmesinin ardından ikinci kafileyi de göndereceklerini söyledi.

Akdoğan, “Çanakkale savaşları Türk Milleti açısından oldukça önemli, 250 bine yakın şehit verildiğini biliyoruz. Bu nedenle her Türk evladının orayı görmesi gerekiyor. Biz de Niğde Belediyesi olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptık. Mümkün olsa da Niğde'nin tamamını Çanakkale'ye taşısak. Orada ibret alınması gereken birçok yer var” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 16:10:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 16:25:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?