2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

163. yıl coşkuyla kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 163. kuruluş yıldönümü Niğde'de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve gösterilerle devam etti. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, polis teşkilatının kurulduğu günden bu yana ülkenin huzur ve güvenliği, vatandaşının can ve mal emniyetini, acizlere devletin şefkatini hissettirdiğini söyledi.

Kendini her alanda sorgulayan Türk polisinin geleceği oluşturmak için çağın gerektirdiği düşünme tarzını ve teknik donanımı bünyesine katmayı görev bildiğine değinen Kartal, “Polisimizin etkin görevi, kibar ve hoşgörülü bir şekilde ve makul zaman içerisinde görevini yerine getirmesidir. Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi, 'Polisimiz asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatlidir.' Tüm polis teşkilatı mensupları Cumhuriyet ve demokrasinin korunması için vatandaşımızın güvenlik ve esenliğinin sağlanması için kamu vicdanı ölçüsünde görev yürütmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından, Niğde Polis Meslek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan savunma ve yakın dövüş gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Kortej geçişi sırasında ise vatandaşlar alkış eşliğinde tören mangasını selamladı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:40:51
Güncelleme :10 Nisan 2008 Perşembe 15:43:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?