3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

188 ALO Cenaze hattı

Niğde Belediyesi, cenaze hizmetlerinin daha verimli yapılabilmesi ve vatandaşların mağdur olmamaları için 188 Alo Cenaze hattını devreye soktu.

Niğde Belediye Başkanı Murat Zeren, 2008 yılının Niğde için her açıdan farklı bir yıl olacağını söyledi. Kentin her noktasında aralıksız süren hizmetlerin yanı sıra, belediye bünyesinde oluşturulan, 188 Alo Cenaze hattı ile acılı insanların zor günlerinde yanlarında olmak istediklerini belirten Başkan Zeren, “2007 yılı Derbent Mezarlığı için değişim yılı oldu. Türkiye'de sadece sayılı birkaç ilde bulunan MEBİS'i (Mezarlık Bilgi Sistemi) halkımızın hizmetine sunduk. Yeni yılda da mezarlığımızda ilk hizmet olarak halkımızın acılı günlerinde cenaze işlerini kolaylaştırmak amacıyla bütün cenaze hizmetlerini tek merkezde toplandık. Bundan böyle hemşehrilerimiz cenaze işlemleri için günün 24 saatinde 188 numaralı telefonu arayabilecekler. Buradaki görevli arkadaşlarımız, cenaze sahiplerinin istemeleri halinde kendilerine belediyemizin yıkama aracını, cenaze hocasını ve nakil aracını kendilerine yönlendirecekler” dedi.

Öte yandan, Derbent Mezarlığı'nın istatistik rakamları açıklandı. Buna göre, 2007 yılında Derbent Mezarlığı'na 224 kişi defnedilirken, yüzde 70'i, 66 yaş ve üstü kişilerden oluştu. Ölümlerin çoğunluğunu yüzde 53 ile erkekler oluştururken, en fazla defin yüzde 13 ile Aralık ayında, en az defin ise yüzde 4 ile Şubat ayında gerçekleşti. Definlerin mahallelere göre dağılımında ise Selçuk Mahallesi 13 ile başı çekerken, Sırali Mahallesi yüzde 0.44 oranı ile son sırada yer aldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 16:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?