30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

19 okula beyaz bayrak

Niğde'de temizlik ve hijyen kurallarına tam uyum sağlayan 19 okul beyaz bayrak verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği beyaz bayrak uygulaması, tüm okullarda yaygınlaşıyor. Okulların, temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje için Niğde genelinde 52 okul başvuruda bulundu.

Temizlik açısından 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan 19 okul ise beyaz bayrak almayı hak etti. Yavuz Sultan Selim Lisesi konferans salonunda düzenlenen törene, Niğde Vali Yardımcısı M. Hayri Kurt, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hamdi Erdoğan, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, şube müdürleri, okul öğrencileri ve ödül kazanan okulların idarecileri katıldı.

Projenin amacının sağlıklı nesiller yetiştirmek ve toplum sağlığı bilincinin küçük yaşlardan itibaren genç kuşaklara aktarılması olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, “Öğrencilerimizin okullarda kullanacakları derslikler ve diğer sosyal alanlar dahil olmak üzere, okullarımızın her bölümünün temiz tutulması birinci amacımız. Burada bakanlıklarımızın belirledikleri kriterlere uyan 19 okulumuz bugün beyaz bayrak almayı hak etti. Tabi kazanmak yetmiyor. Bu bayrakları 2 yıl süreyle taşıyacak olan okullarımız ayrıca belirli zamanlarda gerekli denetimlerden de geçecekler” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı M. Hayri Kurt, PMYO Müdürü Hamdi Erdoğan ve İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter tarafından okul idarecilerine pirinç levha ve beyaz bayrakları teslim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 18:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?