4
Mayıs
2024
Cumartesi
NİĞDE

200 kiloluk Kiraz'a yardım eli

Niğde'de obezite hastalığı nedeniyle 200 kilo ağırlığa ulaşan genç kız, tedavi için hastaneye kaldırıldı

Alay beldesinde ailesiyle yaşayan Kiraz Usta (22), aşırı kiloları nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelince, tedavi için Niğde Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Usta, burada yapılan müdahalenin ardından Adana Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sevk edildi.

Baba Kemal Usta, eşinin de felçli olduğunu, çocukluğundan beri kilo sorunu olan kızının son dönemde aldığı kilolarla 200 kiloya ulaştığını söyledi. Kızının aşırı kiloları nedeniyle kişisel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirten baba Usta, şöyle konuştu:

"Eşim ve kızımın bakımını yapmakta zorlanıyorum. Devlet bize her türlü imkanı sunuyor. Kızımın ve eşimin tedavisi için gerekli imkanlar veriliyor. Ancak kızım 200 kiloya ulaştı. Artık kendi ihtiyaçlarını bile gideremez hale geldi. Bir yandan felçli olan eşim, diğer yandan da 200 kiloya ulaşan kızımın bakımını yapmakta zorluk çekiyorum. Kızımın, bu konuda uzmanlaşmış donanımlı bir hastanede tedavi edilmesini istiyorum. Yetkililerde bu konuda yardım bekliyoruz."

Doğuştan hormon bozukluğu nedeniyle kilo aldığını ifade eden Kiraz Usta ise tedavisinin tam teşekküllü bir hastanede yapılmasını istediğini ifade etti.
Dayısının kızı Nursel Usta ile evlenen Kemal Usta’nın 6 çocuğundan ikisinin öldüğü, Kiraz ile kardeşi Mustafa’nın da hormon bozukluğu nedeniyle sağlık sorunu yaşadığı, diğer kardeşleri Ahmet’in de doğuştan konuşamadığı ve yürüyemediği belirtildi.

Posta
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 17:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?