30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

23 Nisan coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Niğde'de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, İnönü İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Doruk Çetin'in Valilik makamına oturmasıyla devam etti.

Temsili Valinin makama gelmesinin ardından “Kararname yayınlanmış, bizi de merkeze almışlar” diyerek espri yapan Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, çiçeği kabul ettikten sonra Niğde hakkında kısa bir brifing vererek makamını genç valiye bıraktı.

Hedefinin bilgisayar mühendisliği olduğunu belirten temsili Vali Doruk Çetin, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ı arayarak talimatlarını iletti. Etkinlikler daha sonra 5 Şubat Stadyumu'nda devam etti. Burada ilk olarak Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Osman Nuri Erkan ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tören aracının üzerinde çocukların bayramını tebrik etti. Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, dünyanın hiçbir ülkesinde çocuklara armağan edilmiş bir bayram olmadığını, bu anlamda 23 Nisan'ın öneminin iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Bugünün, ulusal egemenliğimizin kayıtsız şartsız millete ait olduğu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olduğunu belirten Yaşar, “Bugün, dünyadaki en masum ve daima sevgiyle yaklaşmamız gereken çocuklarımızın günüdür. Bugün, bizlere bu cennet vatanı canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızı bir kez daha minnetle andığımız bir gündür” diye konuştu.

Konuşmaların ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anaokulu ve ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler ise izleyenlerden alkış aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 17:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?