2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

31 yıllık muhtar 81 yaşında yine aday

Niğde'de 31 yıldır aralıksız muhtarlık görevini sürdüren Latif Dönmez, seçmen isterse görevden kaçmayacağını söyledi.

Niğde'nin merkez Saruhan Mahallesi Muhtarı Lütfi Dönmez, ilerlemiş yaşına rağmen görevini başarı ile sürdürüyor. Mahalle sakinleri tarafından 'Baba' olarak çağrılan Dönmez, önümüzdeki yıllarda yapılacak muhtarlık seçimlerinde aday olmayacağını ancak aday olması için baskı altında olduğunu, bu nedenle görev verilirse görevden de kaçmayacağını söyledi.

Kayseri Şeker Fabrikası'nda çalışırken, mahalle muhtarının kalp krizi geçirmesi sonucu vefat etmesinin ardından 1950 yılında muhtarlık görevini devir aldığını belirten Dönmez, işini iyi yaptığı için mahalle halkı tarafından sevildiğini ve emekli olduktan sonra da görevine devam ettiğini ifade etti. Şu an 81 yaşında olan Dönmez, 31 yıllık muhtarlık hayatı boyunca karşısına sadece 3 rakip çıktığını, bu rakipleri de seçmeninin desteği ile yenmeyi başardığını belirterek, "Yaşım ilerledi, artık yoruldum. Yerimi gençlere bırakmak istiyorum. Ancak mahalle halkı yeniden aday olmam için baskı yapıyor. 31 yıldır aralıksız mahalle muhtarlığı yaptım, artık yeter diyorum ancak görev verilirse kaçmak da olmaz" dedi.

6 çocuğu ve 11 torunu bulunan Muhtar Dönmez, "250 YTL para alıyorum, bunun 200 YTL'sini muhtarlık binası için kiraya veriyorum. Buradan beklediğim, kazandığım hiçbir şey yok. Gençlerin arasında olmak beni genç tutuyor" şeklinde konuştu.

Mahalle halkı ise, muhtarları ile gurur duyduklarını belirterek, yeniden aday olmasını istiyor. Gençler tarafından 'Baba', çocuklar tarafından ise 'Dede' olarak hitap edilen Muhtar Lütfi Dönmez halinden şikayetçi olmadığını söylüyor.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 13:04:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?