2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

336 kişilik kafile yola çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapsamında Niğde'den Zonguldak'a gidecek olan 336 kişilik ilk kafile yola çıktı.

Doğu ve batı illerinde öğrenimlerini sürdüren öğrencilerin kaynaşmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Gönül Köprüsü projesi kapsamında, Zonguldak'a gidecek olan birinci kafileyi İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar ve öğrencilerin aileleri uğurladı.

Proje çerçevesinde Niğde'den toplam 672 öğrencinin Zonguldak'a gideceğini ve 5 gün boyunca orada kalacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, “Gönül Köprüsü projesi ile gençlerimizin birbirini daha iyi tanıma fırsatı yakalayacaklarına inanıyoruz. Çocuklarımız gittikleri yörelerin tarihi ve doğasını daha iyi tanıyacaklar. Arkadaş edinecek ve kaynaşarak, doğu ile batı arasındaki uçurumu da ortadan kaldıracaklar. Bazı ön yargılar da ortadan kalkmış olacak. Projeden, ilköğretim 7-8. sınıf, orta öğretimde ise 1 ve 2. sınıf öğrencileri yararlanacak.

Projenin gerçekleşmesi sırasında çok sayıda yönetici ve öğretmen de görev alacak. Bu kapsamda ilimizden iki kafile halinde 16 idareci, 32 öğretmen ve 672 öğrenci Zonguldak iline gidecek. İkinci kafile, 8 otobüs ile 22 Haziran 2008 tarihinde 336 öğrenci ile hareket edecek. Dönüş tarihi olarak 28 Haziran 2008 belirlenmiştir. Öğrencilerimiz Zonguldak'a, şehrimizin simgesi olan Niğde Gazozu, Koyunlu Halı'dan Türk bayrağı, Atatürk resminin işlendiği halılardan hediye olarak götürecekler” şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 17:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
polat alemdar IP: 88.231.151.xxx Tarih : 18.06.2008 19:01:35

herkes gitmediği için hiçte iyi olmamış bu zonguldak gezisi bence ya hiç kimse gitmeyecekti ya da herkes gidecekti birde çok gereksiz olmuş herkes zaten arkadaş yaw. neyse yinede bizim ark götürdüğünüz için tsk ederiz.