2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

5 çocukları öldü 6'ıncı da hasta

Kronik solunum yetmezliği hastalığı nedeniyle 3’ü anne karnında 2’si de doğumun ardından 5 çocuklarını kaybeden 50 yaşındaki Ali Erdoğan ve 45 yaşındaki Ayşe Erdoğan çiftinin, akciğer nakline ihtiyacı olan tek çocukları 9 yaşındaki Pınar da ölümün eşiğine geldi. Türkiye’de yapılamayan akciğer nakli için Avusturya’ya sevk edilen yeşil kartlı Pınar’ın tedavisi için 300 bin euro gerektiği anlaşılınca, Niğde Valiliği harekete geçti.

Niğde’nin Şahinali Mahallesi’nde oturan, geçici işlerde çalışaan baba Ali Erdoğan, akciğerinde oksijen yetersizliğine neden olan ‘kistik fibrozis’ hastalığı yüzünden 5 çocuklarını kaybettiklerini, Nezihe ve Tahsin Kitapçı İlköğretim Okulu öğrencisi kızları Pınar’ın da aynı hastalığı taşıdığının ortaya çıkması ile yıkıldıklarını söyledi. Baba Erdoğan, bu güne kadar bir çok hastane gezdiklerini ve mal varlıklarını bu yolda harcadıklarını, şimdi de muhtaç hale geldiklerini belirterek, kızlarının yaşamı için tek umut ışığının Hacettepe Üniversitesi’nde yakıldığını, Türkiye’de akciğer nakli yapılmadığı için kızlarının Avusturya’ya sevk edildiğini, ancak ameliyat için 300 bin euro gerektiğini öğrenince yıkıldıklarını söyledi.

“NE OLUR KIZIMIZI YAŞATIN’

Yeşil kartın yurt dışı tedavileri karşılamadığını belirten baba Erdoğan, şunları anlattı: “Son bir yıldır kızımın durumu ağırlaştı. Sık sık enfeksiyon geçirmeye başladı ve doktorlar artık akciğerlerinin görev yapmadığını söyleyerek solunum cihazı verdiler. Tedavi için de yurt dışına gitmesi gerektiğine dair resmi rapor çıkardılar. Tedavi yaklaşık 300 bin Euro’ya mal olacak. Bu parayı bulmam mümkün değil, benim gücüm yok. Ama tek çocuğumu yaşatmak istiyorum. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Lütfen kızımın elinden birileri tutsun” dedi. Anne Ayşe Erdoğan da, kızının raporlu olması nedeniyle evde ders gördüğünü ve tek isteğinin arkadaşlarıyla birlikte eğitim almak olduğunu belirterek, “Ne olur kızımı yaşatın” diyerek gözyaşı döktü.

VALİ: GEREKEN NEYSE YAPACAĞIZ

Niğde Valisi Gündüz Beder, minik Pınar’ın Avusturya’ya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan sağlanan destekle muayene ve tetkikler için bu ülkeye gönderileceğini belirterek, “Tetkiklerden sonra aile Niğde’ye dönecek. Organ bulunur nakil gerekirse, bu parayı bulacağız. Para yok diye kızımızı ölüme terk edemeyiz. İşsiz olan babayı da sigortalı bir işe yerleştirmeye çalışacağız. Gereken ne ise yapacağız” diye konuştu.

Öte yandan Pınar Erdoğan için Valilik izniyle bir yardım kampanyası başlatıldı. Ziraat Bankası Niğde Şubesi'nde açılan ‘48066224-5001’ nolu hesaba yardım yapılabileceği belirtildi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 14:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yunus Çetiner IP: 212.175.112.xxx Tarih : 28.05.2007 12:12:59
Sizn halinize çok üzgünüm işallah çocunuz ileşir. İşallah yardım ederler. Elim den gelse yardım ederdim ama ben 12 yaşındayım onun için yardım edmiyorum ama yardım edebilseydim.Ederdim çok üzgünüm. İŞALAH İLEŞİR.GEŞMİŞ OZUN.