7
Mayıs
2024
Salı
NİĞDE

600 öğrenciye mont ve bot yardımı

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NİTSO) ile Niğde Ticaret Borsası (NTB) üyeleri, ihtiyaç sahibi 600 öğrenciye kışlık mont ve bot yardımında bulundu. 

TOBB, NİTSO ve NTB işbirliğinde başlatılan kampanya çerçevesinde, il merkezindeki 29 okuldan 600 öğrenciye kışlık mont ve bot yardımı yapıldı. NİTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, NTB Meclis Başkanı Faruk Akdoğan ile 29 okul müdürü katıldı. İhtiyaç sahibi öğrenciler, rencide olmamaları için programa alınmadı.
 
Ülkenin ekonomisinde önemli yeri olan sanayicilerin, eğitime destek vermelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Yaşar, TOBB, NİTSO ve NTB'nin işbirliği sonucu ortaya çıkan sinerjinin azımsanmayacak ölçüde yardım yaptığını ifade ederek, "Eğitim bir ülkenin olmazsa olmazlarındandır. Hepimizin bildiği gibi her insanımızın gelir seviyesi bir değil. İşte tam burada hayırsever odalar ve kurumlar devreye giriyor. Onların gösterdikleri özveri, geleceğin Türkiyesi'nin şekillenmesinde önemli bir yer tutmaktadır" dedi.
 
NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş ise, odanın sadece kendi üyelerine değil, il genelindeki vatandaşların da sosyal hizmetlerine yönelik çalışmalar yaptığını belirtti. Geleneksel olarak yürütülen sosyal yardımların bu yıl da devam ettiğine işaret eden Ecemiş, "Eğitim ve öğretime destek kapsamında TOBB'nin de katkısıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere yaklaşık 15 bin YTL tutarında giyecek yardımında bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün il merkezindeki okullar arasında belirlediği 29 ilköğretim okulunda, daha önce tespit edilmiş ve beden ölçüleri alınmış 600 ihtiyaç sahibi öğrenciye özel dikim kışlık mont yaptırdık ve bunun yanında 600 adet de bot dağıttık. Öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerine yaptığımız katkıdan dolayı son derece memnunuz" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, 600 adet mont ve bot ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılmak üzere okul müdürlerine teslim edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 16:18:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?