9
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

7 bin aileye kömür yardımı

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ramazan Ferhat, bu yıl il genelindeki 7 bin ihtiyaç sahibi aileye 7 bin 500 ton kömür dağıtacaklarını belirtti.

Niğde SYDV tarafından her yıl düzenli olarak yapılan yakacak yardımları başladı. İl Genelinde ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 7 bin aile bu yıl 250'şer kilo fazla kömür alacak. 2011 yılı kışlık yakacak yardımlarına başladıklarını belirten Ferhat, kent merkezinde oturan ihtiyaç sahiplerine 1 ton 250 kilogram, köylerde ise 1 ton kömür dağıtılacağını belirterek, dağıtımların en uzak köyden başladığını ifade etti.

Bundan önceki yıllarda köylerdeki vatandaşlara 750, kent merkezindekilere ise 1'er ton kömür dağıtıldığını kaydeden Ferhat; "Bu yıl 250'şer kilo daha fazla vereceğiz. Sebebi ise yetmemesiydi. Kış sonuna doğru yakacağını bitiren vatandaşlarımız yeniden kömür almak için sıraya giriyorlardı. Bizimde depomuzda kalmadığı için sıkıntı yaşıyorduk. İnşallah bu yıl bu eksiği gidermiş olacağız. Takriben iki ay sürecek dağıtımlara merkeze en uzak köyümüz olan Nar köyümüzden başladık. Kar düşmeden inşallah vatandaşlarımıza ulaştırmış olacağız" dedi.

Niğde'ye bağlı 52 köy ve beldede 7 bin kişinin yardımlardan faydalanacağına dikkat çeken Ferhat; "Şehir merkezinde 2 binin üzerinde ihtiyaç sahibi vatandaşımız var. 5 bin vatandaşımızda köy ve beldelerde. Yakacak yardımının yanında eğitim yardımlarımız da devam ediyor. İhtiyaç sahipleri ailelerin çocuklarına, çocuk eğer ilköğretim, lise ve üniversite tahsili yapıyorsa bunlara vakıf olarak yaptığımız yardımlar var. Ailemizin çocuğu üniversitede okuyorsa 400 TL, il dışında okuyorsa bir defaya mahsus 500 TL. eğitim yardımı yapıyoruz. Yine aynı ailemizin liseye giden talebesi varsa ona birinci ve ikinci dönem başlarında olmak üzere 200 TL veriyoruz, eskiden kırtasiye yardımı dediğimiz bir yardım bu. Ailenin ilköğretim okulunda okuyan öğrencisi varsa buna da 75 TL veriyoruz" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 16:35:20
Güncelleme :28 Eylül 2011 Çarşamba 18:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?