3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

7 öğretmen Avrupa yolcusu

Niğde'de, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı kapsamında Avrupa Birliği ülkelerine gidecek olan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar'ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Bürosu sorumlusu Selahattin Yarar ile Avrupa'ya gidecek olan İngilizce öğretmenlerini kabul eden Yaşar, AB'nin anahtarının İngilizce öğretmenlerinin elinde olduğunu belirterek, "AB projelerine ülkemizin daha çok ilgi göstererek, havuzdan daha çok pay alması gerektiğine inanıyorum. AB fonlarından yeteri kadar yararlanmamakla eleştirilen Türkiye'nin, artık eğitim programlarında 31 AB ülkesini solladığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Türkiye, tüm AB ülkeleri arasında bütçesi yüzde 70 artırılan tek ülke olmuştur. Bu da 7 yıl içerisinde 560 milyon euro bütçe tahsisi demektir" dedi.

Türkiye'de 300 bin kişinin bu fonlardan yararlanacağını ifade eden Yaşar, "İlimizde de özellikle okullarımız bu proje kapsamında Avrupa Birliği ülkelerine gitmektedir. Bizim amacımız sadece sayıyı yükseltmek değil, hayata geçirilen projelerin kalitesini de artırmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2008 Perşembe 16:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?