3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

700 konutun temeli atıldı

Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan, başkanlık görevini devraldıkları günden itibaren kentteki konut sorununu çözmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Niğde Belediyesi tarafından kentin konut ihtiyacını karşılamaya yönelik hazırlanan 700 konutluk Yeşil Kent Evleri Projesi’nin temeli törenle atıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mümin İnan, 1999 yılında belediye başkanlığı adaylığına karar verdiğinde, Niğde’nin hangi sorunlarının öncelikli olduğunu sıraladıklarını ve bunlar içerisinde konut probleminin son derece önemli olduğunu tespit ederek çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Özellikle üniversitenin de kurulmasıyla birlikte il genelinde ciddi bir konut ihtiyacı oluştuğunu kaydeden İnan, hızlı bir nüfus artışının yaşanmasıyla birlikte altyapı ve konut sorununun acil çözüm bulunması gereken konular arasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti. İlk olarak hazırladıkları 700 konutluk projeyi halkın arzına sunduklarını ve müthiş bir taleple karşılaştıklarını dile getiren İnan, talebin 2 binlere yaklaştığını belirterek halkın gösterdiği teveccühü yerine getirmek için gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.

Seçim beyannamesinde verdikleri sözleri bir bir yerine getirdiklerini vurgulayan İnan, "Yeni Niğde Evleri’ne talebin çok olması nedeniyle yeni bir projenin hayata geçirileceğini vatandaşlarımıza müjdelemiştik. Çalışmalarımızla birlikte Yeşil Kent Projesi’ni başlattık. Arazinin yerini ve mimarilerini bilmeden, projeleri görmeden, gözü kapalı bize ve arkadaşlarıma duyduğunuz güvenden dolayı bütün üyelikleri 3 gün içerisinde sattık. Bu bizim, arkadaşlarımız ve herkes için onur verici bir durumdur" diye konuştu.

"PROJE 4 YILDA TAMAMLANACAK"

İnşaatlarda en son teknolojinin kullanıldığını ifade eden İnan, şunları kaydetti:
"Niğde’de zemin etüdü sonucunda depreme dayanıklı en mükemmel yerin burası olduğu tespit edildi. İşin makyajı değil, temel nitelikte inşaatın statik hesaplarının doğru yapılması, betonarmesinin ve diğer işlerinin ve diğer taraftan insanlarımızın gözüne hoş gelecek ince işçiliği en kaliteli şekilde tamamlanacak. 2005 yılı iş planına göre 200 konut ve 42 villanın dış kaba inşaatı tamamlanacak, önümüzdeki yılın sonlarına doğru, tabii Türkiye’de çok olağanüstü şartlar gelişmezse burada bitirilen konutlardan kura yoluyla dağıtmaya başlayacağız. Bir taraftan inşaatlarımız devam edecek, bir taraftan da tamamlanan evlerde insanlarımız oturacak. Planlarımıza göre projemiz 4 yılda tamamlanmış olacak ve verdiğim sözler yerine getirilmiş olacak. İnşaatlarda kullanılacak bütün malzemeler kendi kontrolümüzden geçirilerek kullandırılacak. Burada bu iş için bir laboratuar kurulacak. Atılan her metre kare beton mutlaka gerekli testlerden geçtikten sonra burada kullanılacak. Demirlerin kalınlığı ve ne kadar demir kullanılacağı bizim için çok önemli. Çünkü insana yapılan hizmet, ülkeye yapılan hizmettir."
Yapılan konutların yanında yeşil alanlar da oluşturacaklarını belirten İnan, belediyeye ait 65 bin metre karelik arazi üzerinde yeşil alan ve sosyal tesisler yapılacağını ve müracaat eden herkese 100’er metre karelik hobi bahçeleri vereceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:57:31
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 16:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
özgür IP: 212.156.181.xxx Tarih : 27.04.2005 19:35:12
güzel iş