30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

8 ayın hesabını verdi

BAHÇELİ BELEDİYESİ'NDEN 8 AYLIK DEĞERLENDİRME

Niğde'nin Bahçeli Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, neredeyse iflasın eşiğine gelmiş bir belediye devraldıklarını belirterek, bütün borçlara rağmen hizmet üretmeye başladıklarını söyledi.

Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli Beldesi Belediye Başkanı Zafer Tokgöz, göreve geldiği günden bu yana geçen 8 aylık süreyi değerlendirdi.

1954 yılında belediye olan Bahçeli'nin, 55 yıllık belediye hayatında kişilerin kafasına göre yönetildiğini, dişe dokunur hizmet alamadığını belirten Başkan Tokgöz, “Bahçeli'nin geçmişi ile bugününü kıyaslamamız bile mümkün değil. 1978 yılında yapılan içme suyu altyapı çalışmalarının ardından bir tek çukur bile kazılmamış. Bu nedenle içme suyu ve kanalizasyona büyük önem veriyoruz. 30 yaşını doldurmuş asbestli borulardan gelen suyu kullanıyoruz. Göreve geldiğimizde yaşanan bu sorunları çözmek için kollarımızı sıvadık ve disiplinin olmadığı yerde başarı olmaz düşüncesi ile yola koyulduk. Belediye başkanı dahil herkes mesai saatlerine riayet ederek aldığı ücretin hakkını vermek için mücadele ediyor. Artık hiç kimse için işini yapmadan maaş almak gibi bir şey söz konusu değil” dedi.

Geçimimi tarımdan elde eden Bahçeli'nin ciddi turizm potansiyeli olmasına rağmen bundan faydalanamadığına da dikkat çeken Başkan Tokgöz, “İlk olarak 25 kilometreye yakın asfalt yaptık ve vatandaşımızı topraktan kurtardık. Öte yandan 2 bin 500 kişinin yiyeceği ekmek dışarıdan gelirken, civar yerleşimlerde meşhur olan ancak atıl durumdaki Bahçeli Ekmek Fabrikası'nı yeniden hayata geçirdik ve Niğde'nin birçok noktasına buradan ekmek gönderiyoruz. Diğer yandan pahalı olan taşımacılık ücretlerini düşürerek belediye otobüslerini hizmete sunduk. Amacımız kar etmek değildi, sadece vatandaşımıza kaliteli hizmet sunmaktı ancak fiyatları düşürmemize rağmen yine de kar ediyoruz. Soğuk hava deposunu çivisine kadar yeni baştan modernize ettik ve şu anda kullanıma hazır durumda. Bizim öncelikli hedeflerimiz arasında buranın kanalizasyon sorununu çözmek geliyor. Bu konuda gerekli hazırlıklarımızı tamamlıyoruz. Milletvekilimiz Muharrem Selamoğlu'nun katkıları ile en kısa sürede ihaleye çıkacağız. Öyle tahmin ediyorum ki, vatandaşlarımız 4-5 ay içerisinde kanalizasyonu kullanmaya başlayabilecek. İlk etapta 20 kilometrelik ana arterlerde hizmet verilecek, dağınık olan yerlerde ise ana arterlerin tamamlanmasının ardından çalışmalar sürdürülecek. Önemli olan ilk kurulumun yapılması. Bu konuda önümüze engel koyan çok oldu. Yapamazsınız, başaramazsınız diyenler var. Ancak biz istenirse her şart altında halka hizmet götürülebileceğini göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Mali disipline de çok önem verdiklerini kaydeden Başkan Zafer Tokgöz, “Belediyenin hali hazırda 600 bin TL alacağı, buna karşılık 3 milyon 800 bin TL borcu var. Göreve geldiğimizde belediye resmen iflasın eşiğindeydi. İller Bankası'ndan gelen paranın büyük bir kısmı MEDAŞ'a olan borca kesiliyor. SGK, hazine, vergi dairesi gibi daha bir çok yere belediyenin borcu var ve en vahim tarafı ise geçmiş yıllarda hiç kimse bir yere 5 kuruş para ödememiş. Borcu ödemek ve hizmetlerin yapılmasını sağlamak için sıkı bir mali disiplin uyguluyoruz. Mümkün olduğu kadar harcama yapmıyoruz. Kaynaklarımızda olmadığı için büyük sıkıntı altında hem hizmet etmeye, hem de çalışanlarımızın hakkını ödemeye çalışıyoruz. Beş yılın sonunda herkes farkı hissedecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 15:07:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 17:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?