2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

8 kişide şarbon hastalığı görüldü

NİĞDE İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, iki ayrı beldede toplam 8 kişide, hayvanlardan geçen deri şarbonu hastalığına rastlandığını açıkladı. Hastağın görüldüğü beldelerde karantina uygulaması yapıldığı, hastaların tedavi gördükten sonra taburcu edildiği, durumun kontrol altına alındığı bildirildi.

Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yılmaz, merkeze bağlı Dündarlı Beldesi ile Çiftlik İlçesi’ne bağlı Azatlı Beldesi’nde yapılan incelemelerde hastalıklı hayvanların etleriyle temas edilmesinden kaynaklanan deri şarbon hastalığı görüldüğünü açıkladı.

Hastalığın tespit edildiği 8 kişinin tedavilerinin yapılarak taburcu edildiğini, koruyucu aşı yapıldığını belirten Yılmaz, beldelerin karantinaya alındığını, hayvan giriş ve çıkışının yasaklandığını kaydetti. Bölgede yaklaşık 5 bin 300 küçükbaş hayvana aşılama yapıldığını ve Tarım İl Müdürlüğü'nce oluşturulan ekipler tarafından aşılama çalışmaları devam ettiğini vurgulayan Dr. Yılmaz, şunları söyledi:

“Hastalıklı hayvanların etleri ile temas eden vatandaşlardan Azatlı’da 3, Dündarlı’da da 5 kişide deri şarbonu olduğu anlaşılmıştır. Bu hastalar enfeksiyon hastalıkları uzmanı tarafından muayene edilip tedavi altına alınmışlardır. Bu beldelerde hastalıklı hayvanlar ile temas eden kişilere koruyucu amaçlı antibiyotik tedavisi uygulanmıştır. Gerek hayvan giriş çıkışının yasaklanması, gerekse koruyucu önlemlerin alınması neticesinde hastalık kontrol altına alınmıştır.”

Uğur MART/DHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 14:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cevat ÖZTÜRK IP: 88.224.120.xxx Tarih : 14.09.2007 20:00:51

Değerli hemşehrilrimize acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun...