2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Aç keklikleri kurtarma operasyonu

Niğde’de, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken ve açlıktan ölmek üzere olan kekliklere yem atıldı. Niğde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, aç kalan yaban hayvanlarını yemleme çalışmaları devam ediyor.

Geçen hafta aç kalan kurtların köylere inip köylülere saldırmaması için Demirkazık Dağı’nın belirli noktalarına et ve kemik bırakan ekipler, şimdi de Çamardı İlçesi sınırlarındaki Aladağ Milli Parklar ve Yaban Hayatı Koruma Sahası içerisinde bulunan Demirkazık Dağı eteklerinde, açlıktan ölmek üzere olan kekliklere yem attı. Ekipler, milli park sahası içindeki 5 ayrı noktada, kar üzerine toplam 150 kilo buğday serpti. Arazi araçlarıyla ağır kış şartlarına rağmen tepelere tırmanan ekipler, yemi, kekliklerin en yoğun olduğu noktalara bıraktı.

Milli Parklar Şube Müdürü Mehmet Arık, amaçlarının, ağır kış şartları nedeniyle yiyecek bulamayan kekliklerin açlıktan zarar görmemesi olduğunu ifade ederek, bazı yerleşim yerlerine aşırı kar yağması nedeniyle beslenemeyen keklikler için 5 ayrı noktaya toplam 150 kilo buğday bıraktıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 13:21:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?