2
Mayıs
2024
Perşembe
NİĞDE

Ağaçları söken Vali'ye halktan tepki

Restorasyon aşamasındaki Niğde Valiliği’nin çevresinde bulunan çam ağaçlarının sökülmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Niğde Valisi Gündüz Beder, sökülen ağaçlara zarar verilmediğini, valiliğe zarar vermemesi için daha güzel bir yere nakledildiğini söyledi.

Niğde Valiliği’nin etrafında bulunan asırlık çam ağaçlarının yerinden sökülerek başka yere nakledilmesi, vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, büyümesi yıllar süren ağaçların sökülmesinin anlamsız olduğunu savundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Valisi Gündüz Beder ise ağaçların sökülerek bir başka yere nakledilmesinin altında başka sebepler aranmasının yanlış olduğunu söyleyerek, yaptıkları işin mühendisler tarafından kontrol edildiğini ve ağaçların zarar görmemeleri için çaba sarf ettiklerini belirtti.

Valilik bünyesinde bulunan birimlerin gündüz aydınlatılması için yüklü miktarlarda paralar harcandığına dikkat çeken Vali Beder, bunun yanında binaya çok yakın durumda bulunan ağaçların köklerinin zamanla kanalizasyon kanallarına zarar verdiğini ifade ederek, "Oysa, kurumlarımızın tamamına yakın bir kısmı güneş ışığından faydalanabilecek durumdadır. Bunun için de valilik etrafında bulunan ve hem güneş ışığını kapatan, hem de zamanla kökleriyle kanalizasyonları tıkayan çam ağaçları buradan sökülerek Niğde Belediyesi’nin tahsis ettiği bir başka araziye dikiliyor. Tabi vatandaşlarımız konuyu tam olarak bilmedikleri için haklı olarak tepki gösteriyorlar. Ancak bizim amacımız burada bulunan ve yıllar içerisinde büyüyerek gelişen ağaçlarımızı sökmek değildir. Hem valiliğimizin gündüz aydınlatılma masraflarının önüne geçilmesi, hem kanalizasyon kanallarının kapanmaması, hem de valilik personelinin araçlarını koyabilecekleri yeri alanlar oluşturuyoruz. Çam ağacı orman ağacıdır ve valilik alanı içerisinde uygun olarak gelişememektedir. Mühendislerimiz tarafından usulüne uygun bir şekilde sökülen ağaçlar daha sonra yeni yerlerine dikiliyor ve halatlarla sabitleniyor" dedi.

Sökülen bu ağaçların yerine Ereğli ve Balıkesir’den getirilecek, hiç büyümeyen bodur çam ağaçlarının dikileceğini kaydeden Beder, "Ağaçlar sökülüyor diye vatandaşlarımızın gösterdiği tepkiye teşekkür ediyorum ama işin aslı ağaç düşmanlığı yapmak değildir. Buradaki çam ağaçlarını daha rahat yaşayabilecekleri yerlere dikeceğiz ve yerlerine yeni ağaçlar dikeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 17:25:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeki rahmi ünüvar IP: 88.253.186.xxx Tarih : 29.04.2008 21:24:06

Sayın Valim Vatandaş ilerdeki çıkacak zorlukları bilseydi tepki göstermezdi.Sayın Valim iyi Çalışmalar.Allaha Emanet Olun.