6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Ahiler Kalkınma Ajansı toplandı

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE'DE TOPLANDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Başkanı ve Nevşehir Valisi Osman Aydın, ajansın tek ve öncelikli konusunun yöresel kalkınmayı sağlamak olduğunu belirterek, bu konuda çok titiz davrandıklarını söyledi.

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Niğde'de gerçekleştirildi. Aralarında Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale Valileri ile Belediye Başkanları, İl Özel İdare Genel Sekreterleri ve Sanayi Ticaret Odası Başkanlarının bulunduğu kalkınma ajansı yönetim kurulu üyeleri Niğde'nin ev sahipliğinde Grand Otel'de bir araya geldi. Niğde Valisi Alim Barut, Valilik binası önünde karşıladığı misafirleri ile birlikte yönetim kurulu toplantısının yapılacağı yere yürüyerek geçti. Başkanlığını Nevşehir Valisi Osman Aydın'ın yaptığı toplantıya Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erdem, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner ile bu illerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ve Sanayi ve Ticaret Odası başkanları katıldı.

Kalkınma Ajansının kuruluş çalışmalarının neredeyse bitmek üzere olduğunu, Genel Sekreter atamasının yapıldığını ve uzman personel alımının gerçekleştirileceğine değinen Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydın, ajansın tek bir amacının olduğunu bununda yöresel kalkınmayı gerçekleştirmek olduğunu ifade etti. Ajansa üye illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek kalkınmayı yerel düzeyde gerçekleştirmeyi planladıklarını vurgulayan Aydın, “Merkezi planlamadan ziyade yöresel planlamayı gerçekleştirmek istiyoruz. Sanayici ve diğer yatırımcıları desteklemek, illerde öne çıkacak yatırımları belirlemek ve hibe yoluyla destek olmak istiyoruz. Bunun yanında AB fonlarının denetimini de yapıyoruz. Öyle inanıyorum ki, bu konuda ne kadar titiz davranırsak bölgesel kalkınmayı o denli gerçekleştiriş oluruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyeleri gündem maddelerini görüştü.

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE'DE TOPLANDI
AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE'DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2010 Salı 15:08:05
Güncelleme :2 Şubat 2010 Salı 23:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?