6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Ahiler Kalkınma Ajansı toplandı

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE’DE TOPLANDI

Ahiler Kalkınma Ajansı dönem başkanı ve Niğde Valisi Alim Barut, günümüzde kaba düzen çalışmadan çok alt yapısı ve fizibilitesi yapılmış projelerin destek gördüğünü belirtti.

Ahiler Kalkınma Ajansı istişare toplantısı Niğde’de yapıldı. Ajansın dönem başkanı Niğde Valisi Alim Barut başkanlığında düzenlenen toplantı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Ecemiş, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fahri Eker ile çok sayıda sanayici ve işadamının katıldığı istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Alim Barut, Türkiye genelinde toplam 26 kalkınma ajansının bulunduğunu, Ahiler Kalkınma Ajansının da Nevşehir, Kırşehir, Aksaray, Niğde ve Kırıkkale illerinden oluşan yapısı ile önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Bir yıl önce faaliyetine başlayan ajansın uzman personelin istihdamının ardından saha çalışmalarına başladığını ifade eden Barut, “Bölge dahilindeki illerimizde saha çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Bu doğrultuda Niğde’nin sanayi ve ticaret adamlarına ajansın faaliyetleri hakkında gerekli bilgileri verecekler. Kalkınma Ajanslarının genel amacı, öncelikli alanların belirlenmesi ve proje oluşturulması, kabulünün ardından finansman desteği sağlanarak yerel kalkınmanın sağlamasını oluşturmak” dedi.

Sanayici ve işadamlarına prensipli ve projeli çalışmaları konusunda çağrıda bulunan Vali Barut, “Bundan sonra kaba düzen değil, projeli bilimsel çalışma günüdür. Etütleri yapılmış, projeleri çizilmiş ve o projeye göre fizibilitesi ve maliyetleri çıkartılmış, hatta pazarı bulunmuş ve neredeyse üretimden tüketime kadar iş kolunun garantiye alınmış olması zamanıdır. Devletimizin bu büyük projeler için imkanları sınırsızdır. Yani her türlü desteği vermeye hazırdır. Ancak makul ve mantıklı iyi çalışılmış projelere destek verilecektir. Dolayısıyla şimdiden hazırlığınızı yapın ve planlı çalışmayı şimdiden kendinize düstur edinin” diye konuştu.

AHİLER KALKINMA AJANSI NİĞDE’DE TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 12:13:01
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 15:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?