30
Nisan
2024
Salı
NİĞDE

Aile hekimleri Niğde'de toplandı

Aile hekimliği toplantılarının üçüncü ayağı 8 ilden 22 aile hekiminin katılımıyla Niğde'de başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında başlatılan aile hekimliği uygulamasının üçüncü toplantısı Niğde'de başladı. Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Niğde, Aksaray, Manisa, Erzurum, Nevşehir, Isparta ve Çankırı'dan toplam 22 hekim katılıyor.

16-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ertuğrul Çavuşoğlu, katılımcıların birinci basamak aile hekimliği uygulamasının temel özelliklerini kavramaları ve bu özelliklere uygun tutum sergilemeleri, kendi öğrenme gereksinimlerini tanımlayabilmeleri, var olan bilgilerin güncellenmesi ve hekimlik uygulamalarında kullanılacak becerilerin kazandırılmasının sağlanacağını belirtti.

Hekimlik mesleğinin fedakarlık gerektirdiğini ve bu nedenle yeni bir uygulama olan aile hekimliğinde maddi fedakarlıkların ön planda tutulması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, “Başarıyı yakalamak için, sağlıklı bireyler ve toplumu oluşturmak için bizler ve sizlerin elimizden gelenden fazlasını yapmamız lazım. 7 gün sürecek bu eğitim toplantısında devam şartını arıyoruz. Ayrıca toplantı sonunda sizlerden gelecek geri bildirimlerle genel değerlendirmelerimizi yapacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 22:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?