3
Mayıs
2024
Cuma
NİĞDE

Aile hekimliği çalışmaları sürüyor

Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, modern çağın en önemli kazanımlarından birinin empati olduğunu belirterek, valisinden müstahdemine herkesin bu anlayış içerisinde halka hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

Aile Hekimliği uygulamasına geçişle ilgili Niğde Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına Niğde Valisi Sebahattin Öztürk, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, hastane başhekimi Bahri Elmas ile sağlık personeli katıldı.

Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimleri programının açılış konuşmasını yapan Sağlık İl Müdürü Bahattin İlter, 1-31 Aralık tarihleri arasında Niğde'de uygulaması başlayacak olan Aile Hekimliği projesinde 170 pratisyen hekimin en iyi şekilde eğitimini alması ve vatandaşın rahatı için çalışmasını amaçladıklarını belirtti.
Vali Sebahattin Öztürk, yapılan her uygulamanın mutlaka daha iyisinin olduğuna inandığını belirterek, en iyiye ulaşmak için çaba harcayacaklarını ifade etti.

Uygulamaya ilişkin temel prensibin vatandaş mutluluğu olduğuna değinen Öztürk, kamu görevlileri olarak valisinden, müstahdemine kadar herkesin bu doğrultuda çalışmasının mecburiyet olduğunu hatırlatarak, “Özel sektörde müşteri memnuniyeti aranırken, kamu kuruluşlarında vatandaş memnuniyeti aranmaktadır ve bizim memnuniyetimiz tamamen ikinci sıradadır. Çünkü biz vatandaş için buradayız. Eğer onlar yoksa ne siz doktorlar burada olursunuz, ne de ben vali olarak burada bulunurum. Sizden ve benden beklenen şey de vatandaşı memnun etmektir. Bu ülkenin coğrafyasında hak sahibi olan insanlarımızın haklarını korumaktır” dedi.

Modern çağın en önemli kazanımlarından birisinin empati kurabilmek olduğunu vurgulayan Vali Öztürk, “Yani başkalarının yerine kendini koyarak düşünmek. Bu nedenle empatimizi geliştirmemiz gerekmektedir, özelliklede siz sağlık çalışanları. Bu işe nasıl başlanırsa öyle bitirilir. Su-i misal bize örnek olamaz. İyi örnekleri kendinize düstur edinirseniz göreceksiniz ki, hem siz, hem de hizmet sunduğunuz insanlar mutlu olacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Eğitim Sorumlusu Dr. Kemal Söngür, salonda bulunan doktorlara 1. Aşama Uyum Eğitimi konulu seminer verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?