6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Akademisyenlerin yükselme heyecanı

NİĞDE ÜNİVERSİTESİ'NDE AKADEMİK YÜKSELME TÖRENİ

Niğde Üniversitesi'nde akademik yükselme töreni düzenlendi.

Niğde Üniversitesi'nde görev yapan 56 akademik personelin akademik yükselme töreni kampüs alanındaki konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, günümüzde üniversiteler arasında üç aşamalı küresel bir rekabet olduğunu, bu rekabete ayak uyduranlarla geride kalanlar arasında uçurumlar oluştuğunu belirterek, “Üniversiteler, değişim odaklı düşüncelerin gelişmesi ve güçlenmesi gereken kurumlardır. Bu değişimi zorlayan son faktörlerden birisi ise küreselleşmedir. Bilindiği gibi geçmişte çoğu üniversite öğrenci alırken bölgesel faktörleri göz önünde bulundururdu. Ancak günümüzde ülke sınırlarını taşan eğitim görme fırsatları, üniversiteler için en iyi öğrenciler ve etkin bir şekilde rekabet etme şansı sunmaktadır. Niğde Üniversitesi'ne uluslararası alandan öğrenci çekebilmek için önümüzdeki yıl için pek çok bölüme yabancı öğrenci kontenjanı ayrıldı. Akademisyenler de, küresel akademik pazarda en iyi kariyer fırsatlarının peşinden koşan tutkulu bilim insanları olarak daha gezgin hale geldiler ve böylece önde gelen üniversitelerin akademik kadroları için uluslararası alana yönelmelerine neden oldular. İletişim araçlarındaki hızlı gelişmeler düşük maliyetli uluslararası ulaşım imkanı ve benzer faktörler teknik şirketlerin araştırma etkinliklerini özellikle temel araştırmalarla ilgili etkinliklere havale etmek için küresel pazara yönelmelerine yol açtı. Günümüz üniversiteleri arasında üç aşamalı küresel rekabet var. En iyi öğrenciler için rekabet, en iyi akademisyenler ve en iyi araştırma imkanları için rekabet. Bu üç aşamalı rekabet sonucu öne çıkan üniversiteler ile diğerleri arasında giderek açılmakta olan bir uçurum oluşmaktadır. Endüstriyel kuruluşlar ve diğer araştırma kuruluşlarıyla kaynaşabilen kaliteli eğitim imkanı sunan en iyi araştırma mantığına ve kültürüne sahip akademisyenleri bünyesinde barındıran ve bulunduğu yöre ile bütünleşerek liderlik yapabilen üniversiteler bu yarışın galipleridir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Doçentlikten Profesörlüğe yükselen 4, Yardımcı Doçentlikten, Doçentliğe yükselen 19, araştırma görevlisi kadrosundan Yardımcı Doçentliğe geçmeye hak kazanan 33 kişiye akademik yükselme belgeleri törenle teslim edildi. Rektör Adnan Görür, Profesörlerin cübbelerini kendisi giydirerek başarılar diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 13:07:05
Güncelleme :4 Mart 2010 Perşembe 18:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?