8
Mayıs
2024
Çarşamba
NİĞDE

Akdoğan'dan iddialara cevap

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI AKDOĞAN'DAN İDDİALARA CEVAP

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düne kadar belediyede her istediğini yapanların bugün rantları kesilince akla hayale gelmeyecek dedikodu ürettiklerini belirtti.

Niğde'de son günlerde sıkça konuşulan Niğde Belediye Başkanının görevden alındığı ve tutuklandığı dedikodularına Başkan Akdoğan'dan cevap geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Başkan Akdoğan, bir Belediye Başkanının tutuklanma şartlarının belli olduğunu, işlenmiş suçlar için mahkemelerin vereceği cezaların geçerli olacağını belirtti. İl Belediye Başkanlarının ceza almaları için öncelikli olarak bir şikayetin bulunması gerektiğini, ardından İçişleri Bakanlığı'nın şikayeti yerinde bulması sonucu soruşturmaya izin vermesi ve müfettiş incelemesinin ardından dava açılması gerektiğini belirten Akdoğan, “Dava açıldıktan sonra suç sabit görülürse ve belli bir cezanın üzerinde ceza alırsa Belediye Başkanı açığa alınır ve cezaevine konulur. Bunun dışında böyle bir işlem gerçekleşmez. Türkiye'de 81 tane il Belediye Başkanı var, biraz iddialı olacak ama bu kadar belediye başkanı arasında belki de dava açılmamış bir tek ben varımdır. Elbette şikayet edildiğimiz konular olmuştur ama bunlar ciddiye alınacak konular olmadığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde de soruşturmaya ve kovuşturmaya gerek olmadığı ortaya çıkmıştır. Sonuçta bizler icra makamındayız ve 600 tane çalıştırdığım personelle beraber, 45 milyon lira gibi bir paranın yönetimi belediye başkanı olarak bize verilmiştir. Bu paralar uygun mu harcandı, belediyenin meclis kararları yasalara aykırımıdır bizimle ilgili. Bizim uygulamalarımızdan hoşnut olmayanlar elbette şikayetçi olabilirler ama Faruk Akdoğan olarak şunu net bir şekilde söyleyebilirim; bizim ismimizle doğruluk ve dürüstlük abidesi olduğumu kesinlikle söylüyorum. Hiçbir zaman fakirin fukaranın, tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirmediğimizi açık söyleyebilirim. Alnımız açık başımız dik” dedi.

RANTÇILARIN HORTUMU KESİLİNCE DEDİKODULAR ARTTI

Niğde Belediyesi'nden istenen bir takım haksız taleplerin yerine getirilmemesi sonucu bazı ithamlara maruz kaldıklarını üzülerek gördüğünü ifade eden Başkan Akdoğan, “Bize yapılan haksız taleplerin yerine getirilmemesi, hortumcuların hortumunun kesilmesi, rantçıların önünün kesilmesi ve geçmişteki belediyede borusu ötenlerin bugün borusunun ötmemesi sonucu bazı kuruluşlar, bazı çevreler tarafından hakkımızda olumsuz haberler çıkarılmaktadır. Bunlar ancak ve ancak bizi üzdüğü gibi aynı zamanda kamçılamaktadır. Daha çok çalışmaya sevk etmektedir. Hakkımızda yazılan her yazıya habere teşekkür ediyorum. Bu yazılar olumlu olumsuz her ne olursa eleştiriler yalan yanlış ne olursa olsun doğru olan da vardır ama bunlar bizi yıldırmaz. Faruk Akdoğan'ın 10 gün öncesi azmi neyse bugün o azmi üçe katlamıştır. Niğde'yi yıkıp yapacak hevesim vardı, bugün üç katı hevesim var. Bunu herkes böyle bilsin, biz rastgele buraya gelmiş değiliz, kimseye de pabuç bırakmayız. Görevimizin başındayız. Toplumun menfaatine her türlü icraatın içinde olacağız” şeklinde konuştu.

Kendilerinden önceki yönetimlerde belediyeye gelir getirmesi için arsa satışlarının yapıldığını, bugün ise belediyenin yaptığı hizmetler karşılığında topladığı ücretlerle hizmet ürettiğinin altını çizen Başkan Akdoğan, “Bizim iki buçuk senelik yönetimimizde durumumuz belli. Bunlar hakkında hiç bu arkadaşlar yazı yazmış mıdır? Niğde Belediyesi bugün hiç arsa satmadığı halde gelirini satarak elde etmek değil, belediyeciliği yaparak gelirini artırmıştır. Geçmişteki yapılanlar da ortada, mukayeseyi halkımıza bırakıyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 16:22:01
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 16:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
AYSELİ ERDEM IP: 88.255.170.xxx Tarih : 24.06.2011 12:26:26

 Sn Faruk Akdoğan sizinle ilgili en çarpıcı iddalar YENİ AKİT gazetesinde Hasan Karakaya yazdı. Siz onlara cevap verin. yazı Yeni Akit gazetesinde bulamayan Bor Haber.net  sayfasında yazıyı okuyabilir. Yolsuzluk ahlaksızlık iddiaları Yeni Akit yazarı  Hasan Karakaya ait,islamcı bir yazar AKP li bir belediye başkanı olarak sizin için bu kadar ağır neden yazdı acaba?