6
Mayıs
2024
Pazertesi
NİĞDE

Akkaya Göleti temizlenecek

NİĞDE'DE AKKAYA GÖLETİ'NİN TEMİZLENMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Niğde Üniversitesi, Akkaya Göleti'nin temizlenip kurtarılması için bir çalışma başlattı.

Niğde Üniversitesi tarafından hazırlanan Akkaya Göleti'nin ıslahı projesine Niğde Belediyesi'nden de destek çıktı.

Çalışmalar hakkında bilgi vermek için Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Nimet Uzal ve Selma Yaşar Korkanç ile Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret eden Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, projeye ilişkin bilgiler verdi. Entegre su yönetimi olarak tanımlanan bir sistemle göletin yapısı ve doğallığı bozulmadan bir düzenleme yapmak istediklerini belirten Görür'e, Belediye Başkanı Akdoğan'dan işbirliği teklifi geldi.

Niğde Valisi Alim Barut ile konuyu görüştüklerini ve Şubat ayı içinde bir çalıştay yapacaklarını söyleyen Görür, projenin buradan çıkan sonuca göre şekilleneceğini belirterek, “Akkaya Göleti için hem üniversite, hem de Niğde adına elimizden ne geliyorsa yapmak istiyoruz. Yapılacak çalıştayda ilimizin yöneticileri olarak başta Vali bey ve sizin düşünceleriniz önemli. Gölette yapılacak revizyonla ilgili sivil toplum kuruluşları ve ilgili kişiler düşüncelerini dile getirecek. Buradan 'Göletin revize edilmesini istiyoruz' düşüncesi çıkarsa, ödenek sağlanması için TÜBİTAK'a proje sunacağız” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, göletin revize edilecek olmasından son derece memnun olacaklarını ifade etti. Göletin temizliği ya da kirliliği konusunun önemli bir sorun olduğunu dile getiren Akdoğan, “Bu sorunun çözümü için Valilik, Belediye ve Rektörlüğün işbirliği yapması halinde projeye mutlaka onay verilecektir. Bu noktada Niğde Belediyesi olarak her türlü işbirliğine varız. Ayrıca projenin desteklenmesi için Ankara'da her kapıyı çalmaya da hazırız” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 16:32:02
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 22:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?